Maxis compenseert problemen van SimCity-servers met gratis game.

Welke gratis game de gamers krijgen, is nog niet bekend.

Veel gamers waren boos over het feit dat de servers van SimCity het al begaven voordat de game wereldwijd werd gereleased. Het grootste deel van de SimCity spelers konden niet inloggen op de servers van het spel en konden de game dus ook niet spelen. Lucy Bradshaw, de General manager van Maxis, developer van SimCity zegt dat ze simpelweg een inschattingsfout hebben gemaakt.

“Er logden veel meer mensen in dan wij hadden verwacht”, vertelt Bradshaw. “Meer gamers gingen de game spelen op andere manier dan wij hadden gezien tijdens de beta.” Een stomme fout, bekend Bradshaw. Maar er wordt hard gewerkt aan een oplossing, volgens de General manager is het aantal spelers wat wel kon inloggen de laatste dagen erg veel gestegen.

Om het goed te maken geeft EA de spelers die de game nu geactiveerd hebben, binnekort een gratis game. Welke game het is, wil Maxis nog niet zeggen. Maar wel dat de game vanaf 18 maart te downloaden zal zijn.

“Het is als een presentje dat je een vriend geeft wanneer je hem in de steek hebt gelaten. We voelen ons schuldig en daarom willen we iets terug doen. We hopen dat de spelers van SimCity niet boos blijven en nadat we alles gefixt hebben, we gewoon weer ‘bevriend’ zijn met de spelers”, aldus Bradshaw.

De gamestudio zegt dat ze dit weekend nog alles gefixt zouden moeten hebben.