gran-turismo-6

Wordt Gran Turismo 6 vandaag onthuld?

Vandaag, 15 mei, vindt er een Gran Turismo evenement plaats op Silverstone. Op dit Engelse circuit wordt namelijk een feestje gevierd: Gran Turismo bestaat 15 jaar!

Een geweldige gelegenheid om Gran Turismo 6 te onthullen… tenminste, dat denken wij en vele anderen met ons. Of Polyphony en Sony daar ook zo denken, ontdekken we waarschijnlijk later vandaag. Uiteraard houden we je op de hoogte.

15 jaar geleden begon Gran Turismo op de PlayStation 1. Het was de eerste echte console racer (tja, we hadden Ridge Racer, maar kom op zeg). Van elk deel zijn miljoenen exemplaren verkocht.

Wat wij ons verder afvragen: zal Gran Turismo 6 voor de PlayStation 4 of ook voor de 3 verschijnen?

UPDATE:

Volgens iAfrica is zojuist Gran Turismo 6 aangekondigd tijdens het evenement op Silverstone. GT6 verschijnt voor de PlayStation 3 en bevat nieuwe tracks, een nieuwe user interface en zo’n 1200 auto’s. Er komen ook sociale features beschikbaar voor smartphones en tablets. Sony zelf heeft nog niets bevestigd.

UPDATE II:

Het bericht van iAfrica is inmiddels weer verwijderd, vanwege een embargo van Sony mocht het nog helemaal niet geplaatst worden. Ondertussen hebben de heren van GT Planet verschillende foto’s van het evenement op Silvestone getweet. Check die Jaguar XJ220 met Gran Turismo 6 plates jonguh!

(Via Gran Turismo en GT Planet)