Op 21 juni organiseren het Google Niantic Labs en VVV Utrecht een speciale Mission Day.

Google Niantic Labs en VVV Utrecht nodigen Ingress spelers uit om op 20 en 21 juni de strijd met elkaar te gaan in Utrecht. Op 20 juni kan dat tijdens het XM Anomaly Persepolis evenement en op 21 juni kunnen ze deelnemen aan de Mission Day.

In het mobiele spel Ingress is de hele wereld het speelveld. Twee facties, de ‘Enlightened’ en de ‘Resistance’, strijden om de controle van zogenaamde portals die overal ter wereld, ook in Utrecht, te vinden zijn. Deze portals zijn bestaande locaties, zoals beroemde gebouwen, historische plekken, parken of kunstobjecten. Door als factie de meeste portals te veroveren hebben spelers een directe invloed op Ingress als spel in het algemeen, en op het verhaal tijdens bijeenkomsten in het bijzonder. De onder de Ingress spelers zeer populaire Anomaly evenementen vinden wereldwijd plaats, steeds op een andere locatie.

Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Utrecht wordt georganiseerd en al meer dan 3000 spelers hebben zich reeds aangemeld. Deelname aan het Anomaly event is gratis. Spelers kunnen zich opgeven via de volgende site.

Het downloaden van de Ingress app op Google Play en de Apple App Store is eveneens gratis.

Op beide dagen verzamelen spelers zich vanaf 10:00 bij de Jaarbeurs (registratie is van 10:00 tot 12:30). Hier vind ook van 17:00 tot 21:00 de afterparty plaats. Houd de Google+ pagina in de gaten voor eventuele wijzigingen en/of toevoegingen.

Mission Day:

Op 21 juni organiseren het Google Niantic Labs en VVV Utrecht een speciale Mission Day. Op deze dag moeten spelers meer dan twintig missies voltooien. Terwijl ze dat doen bezoeken ze de mooiste en leukste plekken die Utrecht te bieden heeft. Spelers kunnen samen spelen met het Google Niantic team of ze kunnen op eigen houtje de stad verkennen en speciale Mission Badges verdienen.

Speel jij al Ingress? En wat vind je hiervan? Laat het ons weten in de comments!