GameTab-One gamecontroller en tablet in één

De GameTab-One is een volledig functionerende Android-tablet en tevens gamecontroller voor mobiele spellen

Bigben Interactive, marktleider in gaming-accessoires, voegt vandaag met de introductie van de GameTab-One een nieuwe productgroep aan zijn portfolio toe. De GameTab-One is een volledig functionerende Android-tablet en tevens gamecontroller voor mobiele spellen. Met deze nieuwe productcategorie speelt Bigben Interactive in op de snel veranderende wereld van multimedia en gaming.

Nu mobiel gamen steeds meer gemeengoed wordt, groeit ook de behoefte naar een tablet die speciaal voor gaming is ingericht. Want hoewel steeds meer games vertaald worden naar een mobiele applicatie, blijken ze op een touchscreen vaak lastig te spelen. Het ontbreken van een fysieke controller gaat regelmatig ten koste van de gebruiksvriendelijkheid en de spelbeleving. De GameTab-One lost dit op door de tablet met de controller te integreren, zodat de navigatieknoppen in een spel van het touchscreen naar de controller verplaatst kunnen worden. De gametablet is dan ook het meest geschikt voor games die gespeeld worden met een virtuele controller voor mobiele games. Door de toevoeging van een controller hangen er geen vingers boven het scherm en wordt het gezichtsveld vergroot. Bovendien heeft de controller een voor gaming intuïtieve bediening, waardoor een authentieke gamebeleving gerealiseerd wordt.

Wanneer de controller niet aan de tablet gekoppeld is, is de GameTab-One als een reguliere tablet te gebruiken. De 7”-tablet is geschikt voor onder meer browsen op het internet, foto’s bekijken, e-mailen en applicaties beheren. Het apparaat draait op Android, maakt verbinding via wifi en bluetooth, heeft een camera aan de voor- en achterzijde en uitgangen voor onder andere microUSB en mini-HDMI. Het apparaat kan eveneens via HDMI aangesloten worden op de televisie en is de enige gamingtablet die een quad core processor heeft en compatibel is met een 64GB microSD-kaart.

Anders dan een regulier tablet of gamingconsole, komt de GameTab-One tegemoet aan de behoeften van hele families. Of je nu wilt internetbankieren, gamen, social media updates bijhouden, foto’s maken of een lekker recept uitzoeken; door zijn multifunctionaliteit kan ieder familielid de tablet voor zijn eigen doelen inzetten. De GameTab-One is hiermee de perfecte gadget voor de hele familie.

“Mobile gaming neemt een hoge vlucht. Deze trend heeft een enorme impact op traditionele console- en game-ontwikkelaars,” aldus Wiebe van der Werk, Marketing Manager Benelux van Bigben Interactive. “De GameTab-One voorziet in de vraag van mobiele gamers naar een echte spelbeleving. En door de multifunctionaliteit van de gamingtablet is het apparaat ook bruikbaar wanneer gebruikers even niet willen gamen.”

De GameTab-One is in Nederland vanaf vandaag verkrijgbaar bij Media Markt en Saturn. Er zijn ook accessoires zoals een autolader, HDMI-kabel, screen protector en beschermhoes voor de gametablet verkrijgbaar. De games Asphalt 8: Airborne, Green Farm, Dragon Mania en Danger Dash van Gameloft zijn al geïnstalleerd op de GameTab-One.

  • Waarom zou ik dit willen, als mijn telefoon dit allemaal al kan. En daarbij weer een nieuwe tablet aanschaffen?

  • Robert

    Ik heb een smartphone…. Als ik wil mobile gamen heb je ook volwaardige tablets. 7inch btw? NEXT!

    • hahahaha next +1 voor jou Robert.