Gameslegende Hideo Baba komt naar Animecon 2014 in Den Haag

BANDAI NAMCO Games verlengt samenwerking met het grootste jaarlijkse Nederlandse anime festival

Na een succesvolle eerste samenwerking tijdens Anime 2013, kondigen Animecon en BANDAI NAMCO vandaag een verlenging van de samenwerking aan. Animecon is het grootste jaarlijkse Anime festival van Nederland. Speciaal voor deze gelegenheid wordt gameslegende en producer Hideo Baba (Baba-san) naar Den Haag gevlogen. Bovendien heeft BANDAI NAMCO als primeur voor de bezoekers van Anime 2014 drie games speelbaar, die pas maanden na het evenement in de winkel zullen liggen. Anime 2014 vindt plaats van 13 tot en met 15 juni in het World Forum in Den Haag.

Hideo Baba (Japans: 馬場 英雄) begon in 2001 met zijn werkzaamheden bij BANDAI NAMCO Studios en vanaf “Tales of Innocence”, die in 2007 uitkwam, is hij de producent van de legendarische “Tales of-“ gamereeks. Van de reeks zijn tientallen miljoenen exemplaren wereldwijd verkocht en de status van Hideo Baba binnen de anime scene is als die van een rockster. In Japan zorgt Baba-san voor gevulde voetbalstadions door zijn presentaties.

Baba-san zal tijdens Anime 2014 een presentatie geven in de main theater. Daarnaast zal hij een signeersessie doen, vragen van het publiek beantwoorden. Animecon bezoekers maken bovendien kans op een zeer exclusief ontbijt met Baba-san op de zondagochtend van het event.

Tijdens Animecon 2013 presenteerde BANDAI NAMCO Games een maand voor release het computerspel Tales of Xillia 1 dat later op 1 binnen kwam in de Nederlandse game charts. In juni zijn o.a. de volgende games exclusief speelbaar in het World Forum:
– TALES OF XILLIA 2 (drie maanden voor release)
– NARUTO SHIPPUDEN ULTIMATE NINJA STORM REVOLUTION (drie maanden voor release)
– ONE PIECE UNLIMITED WORLD RED (twee weken voor release)
Daarnaast zullen andere BANDAI NAMCO klassiekers waaronder Tekken, Naruto, One Piece, Short Peace en Tales of Xillia 1 te spelen zijn in de speciale BANDAI NAMCO sectie in de Gameroom.

André Persson, PR Manager bij BANDAI NAMCO Games zegt:

“De samenwerking met Animecon is ons vorig jaar uitstekend bevallen. BANDAI NAMCO is de grootste uitgever van Anime games wereldwijd. Animecon is de uitgelezen tijd en plek om in aanraking te komen met de anime fans van Nederland. We verheugen ons nu al weer op het evenement!”