Het is jammer genoeg weer voorbij, we hebben het bruisende Keulen weer moeten inruilen voor ons (meestal) saaie leventje in Nederland. Gamescom 2014 is voorbij en zelfs na een week spoken al die geweldige games, interessante mensen en leuke ervaringen nog altijd door mijn hoofd. Na zo veel leuks gezien en gespeeld te hebben is het altijd moeilijk om afstand te doen. Wat kunnen we doen om Gamescom 2014 nog eventjes dicht bij ons hart te dragen? Een Gamescom 2014 top 5 van leukste games bedenken natuurlijk!

Welke games maakten bij mij de meeste indruk?

Het is altijd moeilijk om een overzicht te maken, maar ik wou het niet te omvangrijk maken. Er zullen ongetwijfeld nog veel meer games zijn die me enorm zijn bevallen maar deze vielen het meeste op!

Batman Arkham Knight

Gamescom 2014 Top 5 Batman Arkham Knight BatmobileDe allereerste game is Batman Arkham Knight. De twee voorgaande delen waren geweldig en sindsdien verlang ik al tijden naar een waardige opvolger gemaakt door Rocksteady. Mijn hands-on sessie die hier te vinden is was geweldig en heeft een enorm goede indruk bij me achter gelaten. Dit kan nog wel eens de beste en mooiste Batman game tot nu toe worden en kom nou, je kan in de Batmobile rondscheuren. Hoe vet is dat? De game zal ergens in 2015 uitgebracht worden. Wanneer precies is helaas nog niet bekend.

Middle-Earth: Shadow of Mordor

Gamescom 2014 Top 5 Middle Earth Shadow of Mordor StealthIk hou enorm van Lord of the Rings en The Hobbit maar heb jammer genoeg nooit echt een game mogen spelen die mijn aandacht langer dan een paar uurtjes wist te behouden. Middle-Earth: Shadow of Mordor brengt hier echter verandering in. De gigantische open wereld, heerlijke combat, het Nemesis systeem, mijn speelsessie op Gamescom 2014 was een en al plezier. Talion’s Wraith power is badass en ik verheug me op oktober. Op de redactie word ik nogal vaak Orc genoemd maar voor deze game maak ik een uitzondering en zal ik grote groepen Orcs tegen mijn natuur in met veel plezier in stukjes hakken. Middle-Earth: Shadow of Mordor zal op 3 oktober 2014 uitgebracht worden. Zet het dus in je agenda!

Mortal Kombat X

Gamescom 2014 Top 5 Mortal Kombat X Naast Street Fighter speelde ik in mijn jeugd erg graag Mortal Kombat, dit zijn daarom ook min of meer de twee vechtspellen waar ik altijd voor ga. Na de Mortal Kombat X speelsessie met PerziaN ben ik overtuigd dat ik ook dit tiende deel uit de serie zeker in mijn bezit moet hebben. De gruwelijke Fatalities, keiharde X-ray specials, prachtige graphics, dit is de next-gen fighter die je in je leven nodig hebt. Killer Instinct is zeker ook niet verkeerd, maar Mortal Kombat X is gewoonweg magnifiek. Helaas is ook hier nog geen release datum van bekend.

Assassin’s Creed Unity

Gamescom 2014 Top 5 Assassins Creed UnityWat kan ik zeggen? Ik ben echt een enorme fan van de Assassin’s Creed games en heb alle console versies ook met veel plezier gespeeld. Unity bevat eindelijk een co-op functie en dat was in het verleden het enige wat ik nog miste in de games. Deze nieuwe Assassin’s Creed ziet er prachtig uit, speelt zich af in een gigantische stad en kan met vrienden gespeeld worden. Ik ga mezelf ongetwijfeld verliezen en de winterdagen doorbrengen als sluipende huurmoordenaar. Kom maar op Parijs! Vanaf 28 oktober ligt de game namelijk al in de winkelschappen.

Orcs must Die Unchained

Gamescom 2014 Top 5 Orcs must Die UnchianedDeze laatste was erg moeilijk. Ik was aan het twijfelen tussen een aantal verschillende titels, maar uiteindelijk heb ik voor Orcs must Die Unchained gekozen omdat dit gewoonweg een titel was waarvan ik absoluut niet had verwacht dat ik deze zo enorm leuk zou vinden. Het spel is uitdagend, free-to-play en bevat allerlei leuke personages waarmee je MOBA stijl kan uitvechten welk team het beste is. Op het moment is de game nog in bèta, maar verwacht binnenkort allerlei leuke nieuwtjes omtrent de game en tevens een coole prijsvraag.

Andere leuke games die de Gamescom 2014 Top 5 niet hebben gehaald.

Zoals ik eerder al meldde waren er zo enorm veel leuke spellen te spelen op Gamescom 2014. Hier is een kort overzicht van een aantal van mijn favoriete games die niet in de Top 5 zijn gekomen maar ook zeker de moeite waard zijn. Welke games vinden/ lijken jullie het leukst?

 • Styx: Master of Shadows
 • Ori and the Blind Forest
 • Assassin’s Creed Rogue
 • Heroes of the Storm
 • Evolve
 • Borderlands The Pre Sequel
 • Destiny
 • The Division
 • Battlefield Hardline
 • Dragon Age Inquisition
 • Leuk artikel!
  Mijn persoonlijke top 5:
  5. AC Rogue
  4. Destiny
  3. AC Unity
  2. Evolve
  1. Call of Duty Advanced Warfare

  Ik ben erg benieuwd naar de top 5 van jullie allemaal hier op KijkOnline.com !

  • Nino

   De eerste vier games die je opnoemt ga ik sowieso halen. CoD Advanced Warfare weet ik nog niet…leuke lijst Abe en bedankt voor je compliment.