NCSOFT en Carbine Studios onthullen de eerste details rondom het betaalsysteem van WildStar.

De game zal in het voorjaar van 2014 uitgebracht worden en deze nieuwe informatie geeft meer duidelijk over de verschillende betaal mogelijkheden. Het spel is namelijk niet (volledig) gratis te spelen. Bij de aanschaf van Wildstar, via een winkel of via de digitale download, ontvangen spelers maar liefst dertig dagen gratis gametime. Daar boven op krijg je van Carbine ook nog eens een drietal guestpasses om aan vrienden en/of familie uit te delen. Met deze guest pass kunnen zij vervolgens een week lang helemaal kosteloos spelen.

Spelers kunnen zich na de gratis dertig dagen proeftijd a la World of Warcraft abonneren en zullen maandelijks een nieuwe gamecard moeten kopen om door te blijven spelen. Spelers kunnen ook in-game verdiend goud omzetten naar zogenaamde C.R.E.D.D. (C.R.E.D.D. staat voor Certificate of Research, Exploration, Destruction and Development.) Met deze C.R.E.D.D. kunnen spelers abonnementskosten volledig omzeilen en dat is toch best slim bedacht. Dit model biedt spelers diverse opties om toegang te krijgen tot de game met behulp van een traditioneel abonnementsvorm of een ‘play to pay’-benadering, misschien even wennen, maar toch erg interessant.

Uitvoerend Producent Jeremy Gaffney had hier het volgende over te zeggen:

“Gamers hebben uitgesproken meningen als het gaat om business modellen en betaalsystemen van MMO games” en “Door het klassieke abonnementsmodel met C.R.E.D.D. te combineren denken we een goede balans gevonden te hebben. We willen spelers ondersteuning bieden die op basis van een abonnementsvorm een hoge kwaliteitsgame willen spelen. Daarnaast biedt C.R.E.D.D. de optie om gewoonweg te spelen en te betalen, maar kunnen genieten van dezelfde content.”

Wat vinden jullie hier nou van? Zien jullie liever een volledig free-to-play game of is dit businessmodel mogelijk de meest ideale oplossing?