Verover het Caribische gebied!

Zoals in het geval van de vorige Assassin’s Creed spellen bevat Assassin’s Creed IV: Black Flag twee verhalen die met elkaar verweven worden, het één in het verleden, de andere in het heden. Het verhaal in het verleden speelt zich af tijdens de “Gouden Eeuw” van de piraterij waarbij het hoofdpersonage Edward Kenway, een gevreesde piratenkapitein is die ook opgeleid is tot sluipmoordenaar en een missie moet voltooien omdat de Tempeliers een bron van kracht uit de “Oude Beschaving” hebben gevonden.

Hoe ziet de open wereld van Assassin’s Creed IV er uit?

Spelers kunnen in de nieuwe Assasin’s Creed door een groot gedeelte van het Caribische gebied varen en bezoeken steden als Havana, Kingston en Nassau, die overigens onder invloed zijn van de Engelse en Spaanse onderdrukkers. Uiteraard leidt dit tot vele confrontaties en dat wordt prachtig in beeld gebracht. De deinzende golven, de reflecties op het water en de zonnestralen zien er allemaal erg mooi uit en voegen enorm veel toe aan de sfeer van het spel. Door de jungle lopen is spannend en je weet maar nooit waar je een vijand of schat vindt.

Het ship ziet er overigens ook erg mooi uit, al zijn de details pas echt goed te zien als je op het dek rondloopt of in de masten klimt. Zoals gebruikelijk ziet Edward Kenway er net zo stoer uit als zijn voorgangers en bevatten zijn kleding en wapens ook veel details. Ik moet echt zeggen dat de game er wat mij betreft erg mooi uit ziet.

schip

Stoere zeemansliederen…

In Assasin’s Creed IV kan je zeemansliederen verzamelen om Grand Theft Auto-stijl over je eigen 17e eeuwse radio te beschikken. Of het effect heeft op de stemming van je bemanning is mij nog niet duidelijk, maar ik vind het stiekem toch wel een leuk extraatje. Dialogen, muziek en geluidseffecten klonken verder ook prima en voegen net als de graphics enorm veel toe aan de beleving van het spel.

Gevechten op zee is wat ik graag zie!

Veel fans klaagden bij de release van Assassin’s Creed III dat de optionele missies op zee niet zo leuk waren. Eerlijk gezegd ben ik het daar helemaal niet mee eens. Ik vond het persoonlijk verfrissend en bovendien ook bijzonder leuk. Zou het door mijn piraten bloed komen? Wie zal het zeggen? Spelers kunnen kiezen om een vijandig schip over te nemen of te laten zinken. Als je voor de eerste kiest mag je de materialen houden voor reparatie aan je eigen schip of je voegt het schip toe aan jouw vloot van schepen. Dit maakt het sowieso al een stuk interessanter ten opzichte van het derde deel uit de serie.

Naast de zeegevechten kom je natuurlijk ook op het vaste land. Dit kunnen grote Zuid-Amerikaanse steden zijn of afgelegen onbewoonde eilandjes waar mogelijk iets voor Edward te vinden is. Sluipen en freerunnen werkt nog altijd als vanouds en fans van de serie kunnen er rechtstreeks instappen. Het is echt niet moeilijk. Fietsen verleer je namelijk ook nooit.

https://www.youtube.com/watch?v=C2A0nHf4rbs” width=”620″ height=”360″]

Assassin’s Creed fan boy…

Ik heb alle Assassin’s Creed spellen op de consoles gespeeld en moet zeggen dat dit mogelijk wel eens mijn favoriete uit de serie zou kunnen worden. Deel 2 en Revelations zijn moeilijk te evenaren maar ik vond het rondvaren in deel 3 vanaf het begin al te legendarisch. Kom maar op Ubisoft! Wij zijn er namelijk helemaal klaar voor.