Mecha liefhebbers opgelet!

Vechten met Gundams was nog nooit zo bevredigend!

Tijdens mijn avontuur in Tokio ontdekte ik in een van de vele arcadehallen van Ikebukuro een geweldig arcade spel waar ik heel wat 100 yen muntjes aan heb besteed. Het ging om het spel Mobile Suit Gundam: Extreme VS.

Net als de gemiddelde Japanner ben ik dol op mecha. Van Gundam, tot Macross en Transformers, mijn huis staat er vol mee. Toch ik heb ik maar slechts een handjevol Japanse Gundam games in mijn collectie. Na mijn terugkomst in Nederland was ik Mobile Suit Gundam: Extreme VS eigenlijk helemaal vergeten en realiseerde ik mij niet dat er inmiddels al een Playstation 3 versie van het spel was uitgebracht.

Oorlog voeren in krachtige robots.

In Mobile Suit Gundam: Extreme VS draait het om vechten. Als speler heb je daarom natuurlijk keuze uit een groot assortiment Gundam’s en Zeon mobile suits. Altijd al met een Zaku II tegen Gundam Unicorn willen vechten, in dit spel kan het! De gameplay is vergelijkbaar met een spel als Virtual On. Gevechten spelen zich af in een soort arena en na het verslaan van de standaard vijanden moet je tegen een speciale boss vechten. Dit zijn uiteraard bekende mobile suits uit het omvangrijke Gundam universum.

Gundam Roster

Must have voor de Gundam fan.

Mobile Suit Gundam: Extreme VS zal denk ik nooit het licht zien in het Westen, dus raad ik jullie aan om de game te importeren. Het spel is overigens inmiddels al een budget titel en kan voor een paar tientjes bij de betere online speciaalzaak besteld worden. Denk hierbij maar aan websites als Play-Asia. Hou je ook van Gundam mecha? Grijp dan nu je kans om een originele titel aan je collectie toe te voegen.