Stoere Gundam robots in een “super deformed” jasje!

Laat het uiterlijk je echter niet misleiden.

Afgelopen week was ik het internet aan het afspeuren naar leuke free-2-play games en stuitte ik per ongeluk op SD Gundam Capsule Fighters Online. Als enorme Gundam fan was dit een geschenk uit de hemel en besloot ik natuurlijk meteen meer onderzoek naar de game uit te voeren.

SD Gundam Capsule Fighter Online is een third person shooter waarin arena gevechten centraal staan. Het spel bestaat al sinds 2007 en werd door het Koreaanse Softmax ontwikkeld. Al snel volgden Chinese en Taiwanese versies en werden steeds meer bekende robots uit het Gundam universum aan het spel toegevoegd. Tot mijn grote verbazing zijn er inmiddels al lang Amerikaanse en Europese servers en kunnen wij in Nederland ook gewoon spelen.

Zwaarbewapende mini mobile suits

De gameplay van SDGO is simplistisch maar toch erg bevredigend. Elke robot heeft een viertal wapens tot zijn beschikking. Sommige robots kunnen zelfs transformeren en krijgen hierdoor totaal andere wapens en eigenschappen tot hun beschikking. Spelers kunnen ook een behulpzaam item bij zich dragen, denk hierbij aan extra ammunitie, een dummy, een extra schild of een item die bepaalde statistieken verhoogd. Naarmate je speelt vindt je steeds meer nieuwe items, zeldzame blueprints en als je echt geluk hebt een extreem zeldzame robot.

SD-Gundam-Capsule-Fighter-OnlineRock, paper, scissors met robots

In SDGO wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde rock, paper, scissors model. Rock eenheden zijn vooral robots die erg goed zijn in melee aanvallen. Reken dus niet op krachtige lange afstandswapens. Paper eenheden zijn vooral goed op lange afstand en moeten het hebben van hun krachtige beamcannons en rocketlaunchers. Het zijn echter wel de slapste robots als het gaat om melee. Scissor eenheden zijn all-round en hebben zowel goede melee aanvallen als krachtige lange afstandswapens. Op het strijd-veld dienen spelers zich dus voornamelijk te focussen op vijanden die zwak zijn voor hun type eenheid, zo kan je namelijk meer schade verrichten.

Verschillende game modi

Softmax’s SDGO bevat een aantal verschillende modi. Er is een clan modus, versus modus en missie modus. Clan en Versus zijn voornamelijk gericht op PVP en missie modus draait om co-op en singleplayer missies. Er is voor ieder dus wel wat te doen. In SDGO kunnen spelers overigens ook nog quests selecteren die spelers belonen met zeldzame robots, ingame points en items. Vergeet dus nooit de quests te activeren voor je een missie begint.

Digitale Gashapon

Robots verdienen doe je in SDGO op verschillende manieren. Door points te verzamelen kun je deze besteden in de capsule (Gashapon) machine. Met een beetje geluk trek je zo een A of B rank robot uit de machine waarmee je een stuk sterker in je schoenen staat. Dankzij de ingame shop kan je verzamelde punten ook gebruiken om robots rechtstreeks uit de shop aan te schaffen. Reken voor sommige felbegeerde robots wel op extreme prijzen. De Noobs onder ons kunnen overwegen om door middel van micro-transacties content aan te schaffen, ik ben er alleen niet zo’n voorstander van. Het is namelijk niet nodig. Alle content is ook gewoon zonder gebruik van de shop beschikbaar, het zal je echter bloed, zweet en tranen kosten om een aantal coole robots vrij te spelen, maar daar doe je het uiteindelijk toch voor?

Ik heb mij de afgelopen dagen in ieder geval enorm vermaakt met SDGO en ga de game de komende tijd daarom intensief spelen. Lijkt dit je ook een leuk spel? Ga dan snel hier naar de officiele SD Gundam Fighter Online website en download de game helemaal gratis en voor niets.