Welke Games ga jij aanschaffen?

Terwijl de meeste mensen hun backlog van games aan het wegwerken zijn staat januari alweer voor de deur. In deze maand verschijnen zijn er weer een paar leuke game releases. In dit artikel pikken we er een paar uit die je in de gaten moet houden.

Resident Evil HD (release: 20 januari)

Capcom trapt 2015 af met een HD remake van de eerste Resident Evil. Deze remake zal verschillende nieuwe opties bevatten als het wisselen tussen 16:9 widescreen en 4:3 klassieke weergave. De graphics, het geluid, interface en besturing zijn verbeterd naar de huidige standaard. Vanaf 20 januari is het dus weer schrikken geblazen! Resident Evil HD verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC.

Saints Row: Gat Out of Hell (release: 23 januari)

De volledige uitbreiding op Saints Row IV genaamd Gat out of Hell verschijnt drie dagen na Resident Evil HD. Speel als Johnny Gat of Kinzie Kensington en breek de Hel af in een poging om de ziel van de leider van de Saints te redden. Historische iconen, oude vrienden, nog oudere vijanden, een talking gun, een volledig musicalnummer, en een berg andere capriolen wachten op je in de open wereld standalone expansion speeltuin die Saints Row: Gat Out of Hell heet. Deze expansion verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.

Eigenschappen van Gat Out of Hell:

– Speel als Johnny Gat of Kinzie Kensington – Voor de allereerste keer kun je spelen als de fanfavorieten Johnny Gat en Kinzie Kensington, alleen of met zijn tweeën in de online coöp.

– Een helse open wereld – Trek ten strijde tegen de prins van het duister in de vijf unieke districten van de hel. Doe wat je wilt: bondgenoten redden, de gruwelijke Arch-Dukes uitdagen voor een gevecht, de zielverwerkingsfabrieken van Satan beroven… Je hebt tientallen mogelijkheden in een gloednieuwe stad zoals je die nog nooit gezien hebt in Saints Row.

– Nieuwe bovennatuurlijke krachten – De geliefde superkrachten van Saints Row 4 zijn terug met een helse twist. Scheer door de lucht met de vleugels van een gevallen engel, roep kleine duiveltjes op om je vijanden aan te vallen en omring je met een goddelijk aura dat iedereen dwingt je te aanbidden.

– Absurde wapens – Maak gebruik van de zeven doodzonden met een arsenaal aan onderwereldwapens: schiet met ontploffende kikkers op je vijanden, vuur zwermen sprinkhanen af en zaai dood en verderf vanuit de meest comfortabele (en dodelijke) fauteuil van het hiernamaals.

– Dood Dex – We beloven je dat het deze keer lukt. Echt waar.

Saints Row IV: Re-Elected (release: 23 januari)

Saints Row IV: Re-Elected verschijnt op dezelfde dag, op de PlayStation 4 en Xbox One, als Saints Row: Gat Out of Hell en geeft de current-gen gamers de kans, mocht je de game nog niet op de last-gen hebben gespeeld, om Saints Row IV en alle bijbehorende DLC te spelen.

In Saints Row IV wordt de grote baas van de Saints kandidaat gesteld voor het Amerikaanse presidentschap. En de Saints zijn nog maar net begonnen. De epische waanzin van de Saints frachise krijgt een nieuwe twist met een katastrofische buitenaardse invasie, en de buitenaardse wezens hebben de Saints naar een bizarre simulatie van Steelport verhuisd. Hanteer gigantische superkrachten in een strijd om de mensheid uit de mentale grip van alien granddaddy Zinyak te bevrijden. Ontsnap de simulatie waarin de Saints bende gevangen zit of ga ten onder.

Eigenschappen van Saints Row IV: Re-Elected:

– Stem van het volk – Schakel je maten in voor meer vuurkracht, kies krachten, navigeer in menu’s en zorg dat je Zinyak een stapje voor blijft met geïntegreerde spraakcommando’s.

– Mis het niet – deel al je bijzondere Saints Row IV-momenten – Zinyak die Biz Markie zingt, je eerste ontmoeting met Paul, Saints of Rage, vreselijk mislukte plastische chirurgie, dood door wub en buitenaardse slachtingen in het algemeen met nieuwe, verbeterde tools voor screenshots, gameclips en livestreaming.

– Speel waar je wilt – Je kunt Saints Row IV Re-Elected overal mee naartoe nemen en spelen wanneer je wilt via PS Vita Remote-play (alleen bij PlayStation 4).

– Belachelijke hoeveelheid content – Het pakket bevat naast de basisgame, beide downloadbare missiepakketten, meer dan 25 DLC-wapens, 15 nieuwe voertuigen, meer dan 60 kledingstukken, 15 nieuwe maten die je kunnen helpen en 6 nieuwe superkrachen.

– Visuele verbeteringen – Beleef Saints Row IV in de hoogste resolutie ooit, met een realistischere weergave van vijanden, omgevingen en schaduwen.

Dying Light (release: 30 januari)

Dying Light is de laatste game die in januari verschijnt en de game speelt zich af in de een wereld die helemaal verwoest is door een dodelijk virus. De virus is niet zo lief voor de mensheid want bijna iedereen is in een zombie veranderd. Het is aan de speler om in deze gevaarlijke wereld te overleven maar gelukkig sta je er niet alleen voor. De game bevat namelijk een 4 player co-op, en verschillende multiplayer modi, waarin de personages aan te passen zijn. Dat is niet het enige wat aan te passen is want zo ook de wapens. Dit kennen we natuurlijk uit de andere Techland game genaamd Dead Island. Hoe pas je wapens aan? Door verschillende spullen in de open wereld van de stad Urfa, waar de game zich afspeelt, te vinden en kijken of deze te combineren zijn om zombie hoofden in te slaan. Naast de bekende gameplay is er ook focus op ‘freerunning mechanics’. Iets want handig is als er zombies achter je aan zitten. Dying Light verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Dit waren de titels die we er uit hebben gepikt. Hebben we titels gemist? Geef het hieronder gerust aan.

  • Tof artikeltje elke maand maar doen?

    • Dat ben ik inderdaad van plan 🙂 Dying Light en Resident Evil HD voor mij in januari.

      • Top! Ik koop ik januari eventjes niks heb nog een hele backlog weg te werken

  • Waarom staan Life is Strange (PS4) en Captain Toad er niet tussen?

    • Omdat dit:”In dit artikel pikken we er een PAAR uit die je in de gaten moet houden”. En Captain Toad lag zelfs al eind december in de winkels. De officiële release was inderdaad vorige week maar om de reden hierboven heb ik de game niet meegenomen in de lijst.