Game over?: een ‘verborgen schat’ voor gamers

In een klein zijstraatje van De Nieuwendijk vlakbij het Centraal Station in Amsterdam is een klein winkeltje gevestigd. Als je niet oppast loop je er zo voorbij, maar een oplettend oog spot een paar consoles, controllers en zelfs een Pinokkio met een controller in zijn handen. En als je vervolgens naar binnen stapt kijk je je ogen uit: 70 m2 aan alles wat een gamer zich maar kan wensen. Welkom in de hemel: Game over? I don’t think so…

Highly collectable

Vitrine na vitrine gevuld met spullen waar jouw hartje sneller van gaat kloppen. Maar wat zijn de echte toppers? Boven de kassa staat een klein tvtje van Sharp met ingebouwde Super Famicom. Dit is een item dat speciaal voor een hotelketen is gemaakt. De controller ziet er hetzelfde uit als die van Nintendo, maar dan de vermelding van sharp erop. Dave is een enthousiaste verkoper en een groot Pong fan. Zijn eigen favoriet blijft toch de Vectrex met ingebouwde controller.
Nog een zeldzame beauty in de store is de Mario Pokka. Veel mensen zal het niets zeggen, maar de Pokka is een erg zeldzame game & watch handheld video game die in samenwerking met de Japanse food keten genaamd Pokka is ontwikkeld. Hier zijn er maar 500 exemplaren van gemaakt. De enige manier om aan zo een zeldzaam item te komen was een hoeveelheid coupons bij een foodketen van Pokko in te leveren. Vandaag de dag staat de Mario Pokka te schitteren bij Game over? in de vitrine en kan hij zo van jou zijn.

Retro consoles en games

Game over? consoleBij Game over? hebben ze een aardige collectie retro consoles opgebouwd onder andere: de NES, Atari, Sega Mega Drive Genesis 16 bit, Sinclair ZX Spectrum, Commodore, Amstrad GX-4000, PS 1 & 2, Xbox, Nintendo 64, Sega Dreamcast, Gamecube, Amiga, Vectrex, MSX, NEC PC engine, Entex en de eerder genoemde Sharp Super Famicom en nog veel meer.

De aller oudste spelcomputer in de winkel is het Telespel ES2201, een Pong systeem van Philips uit 1976. Game over? verkoopt veel retro spellen en elke dag komen er nieuwe tweedehands games bij. Wat ook erg leuk is is de 3 euro kast waar alle games en dus ook de retro games te koop zijn. Dus als je een retro console hebt en je zoekt die ene retro game, dan heeft Game over? deze game in het assortiment.

Wii, Xbox 360, PS3 en next-gen

Ook de nieuwere consoles worden tweedehands aangeboden en in de winkel staan grote kasten met toptitels voor deze consoles. Je kan er blockbusters maar ook games die bijna niemand kent vinden. Als je een nieuwere game wilt voor een leuk prijsje moet je echt eens hier kijken.

More than games

Maar dit was nog niet alles. Ook Anime fans zullen een glimlach op hun gezicht krijgen als ze binnen lopen. De baas en zijn vrouw gaan vaak naar Japan en scoren daar films en muziek. In de winkel, boven alle kasten, hangen ook posters van games en Anime series zoals: Fairytail, Naruto, One Piece, Full Metal Alchemist, Bleach, Claymore en zoveel meer. Voor de die hard Anime en Japanse cultuur liefhebbers heb je ook originele Anime soundtracks en Jpop en Kpop cd’s. Naast Retro games, tweedehands games, consoles, Anime, Jpop, Kpop en Aziatische films hebben ze ook de leuke Tamagotchi. Onder het mom ‘I dont care! I love it! You’re from the 70’s but I’m a 80’s bitch’ …we do love Tamagotchi. Ook al moeten wij ze eten geven en hun poep opruimen, de vrolijk gekleurde eitjes maken toch weer iets in ons los. Kortom, voor ieder wat wils. Mocht je tijdens het gamen niet uit een game komen, dan kun je ook bij Game Over? terecht voor Game guides. Voor de niet-gamer hebben zij een collectie Blu-ray films en LP’s.

Game over? tama

Games verkopen

Snel cash? Dan moet je bij Game over? zijn. Zonder enige omslachtigheid kun je daar je game verkopen en je krijgt het bedrag handje contactje mee. Dus geen coupon of een waardebon waardoor je gebonden bent aan de winkel. Je zal hooguit jezelf moeten legitimeren.

Een klein museum

Voor de mensen die al heel lang gamen en waarde hechten aan Retro games is Game over? een Walhalla. Zelfs als je naar niets op zoek bent is de winkel een kijkje waard. Het is net een klein museum waar alles 100% tweedehands is en misschien stuit je wel op dat bijzondere item waarvan je nooit gedacht had het te vinden.

Game info?

De winkel is zeven dagen in de week geopend van 12.00-18.00 op de Hasselaerssteeg 12 in Amsterdam

Klik hier voor de website of like hun facebookpage voor de nieuwste aanwinsten en info.

 • Wanneer gaan we met ze allen?

  • Nino

   Misschien kunnen we het zo plannen dat we ook op dezelfde dag naar Rotterdam gaan voor de Capcom tentoonsteling.

   • Goed idee! Hopelijk valt die dag in me vakantie

    • Nino

     Welke periode is dat dan precies?

 • Nino

  Kunnen we dan niet meerdere shops in een keer bezoeken? Space Oddity ben ik ook al lang niet geweest. En ik ken helemaal niet veel anime/ manga merchandise winkels in Amsterdam. Misschien dat jij en Judith ons kunnen rondleiden.

  • Hell yeah goed idee

  • durf jij dat wel aan. misschien dump ik jullie wel ergens wel op de wallen of somewhere shady!

   • Nino

    Sinds mijn twaalfde, al weer twintig jaar geleden, kom ik al in Amsterdam. Ik denk niet dat je plan succesvol zal zijn…en waarom zou ik naar de Wallen willen? Ik ben geen sekstoerist?

 • Niels Van Glabeke

  ik ben daar nog geweest op mn reisje naar amsterdam

  • Ivey

   cool ^^ nog wat ingeslagen voor je collectie?

   • Niels Van Glabeke

    nee, het was cash te betalen maar volgende keer haal ik een sega master systemII 😀

    • Ivey

     Cool ^^ volgens mij kan je nu wel pinnen

     • hofgeest

      pinnen kan daar al sinds ongeveer 1992 🙂

 • Nancy

  Dit noem ik een goed artikel! Leuk geschreven 🙂

 • Irukei

  Zijn er ook veel Kpop CD’s enzo te vinden want ik ga binnenkort naar Amsterdam en ik heb toch gehoord dat in Nederland over het algemeen meer Kpop te vinden is dan in België.

 • Huiting Wu

  Omg ik ben zo vaak in Amsterdam geweest maar het is mij gewoon totaal niet opgevallen. Ik ben zo blind *huilt* ik moet steeds allemaal Kpop spullen op Internet bestellen en dat is zo irritant. Eindelijk iets gevonden!

  • hofgeest

   er komt elke week een doos japanse en koreaanse cd’s en dvd’s binnen. en je kan daar ook je oude cd’s, dvd’s, games, figuurtjes, en films inruilen of verkopen.