Gebruikte Xbox One games zelf verkopen wordt onmogelijk.

Het activeren van een gebruikte Xbox One game gaat zo’n €40 kosten. Winkeliers hebben dit tegenover de website MCV verklaard. Microsoft zou deze week winkeliers hebben uitgelegd hoe zij te werk willen gaan. En hier is hoe:

Een gamer wil zijn gebruikte Xbox One game kwijt. Hij of zij moet dan naar een winkel gaan die is aangesloten op Microsoft’s cloud-based gebruikte game systeem. De game wordt dan geregisteerd als ingeruild en de gamer thuis kan hem niet meer spelen. (Dit is ook waarom Microsoft de Xbox One regelmatig met het internet wil laten verbinden!).

De winkelier kan de gebruikte game opnieuw verkopen, maar van de verkoopprijs gaat een percentage naar de uitgever van de game en een percentage naar Microsoft. De winkelier kan zelf de prijs bepalen.

Volgens andere geruchten houdt de winkelier niet meer dan 10% van de verkoopprijs over. Een ontbrekend detail in het verhaal is het bedrag wat de gamer vangt van de winkelier, en wie die prijs bepaalt.

Volgens hetzelfde rapport kost het actieveren van een gebruikte game dus zo’n €40 kosten en dat zou inclusief de aanschaf zijn.

Het zou nog steeds om geruchten gaan. Microsoft noemt bovenstaand verhaal een ‘mogelijk scenario’ en blijkbaar kan dit nog veranderen. Het lijkt erop dat Microsoft het zelf ook nog niet helemaal weet. Ze zullen ongetwijfeld de reacties van het publiek op al het nieuws en de geruchten in de gaten houden. Wat Sony gaat doen is nog niet bekend.

Gaat deze methode wel door, dan betekent dat ook dat je vanwege het registratie systeem zelf geen gebruikte games meer kunt verkopen.

(Via MCV)