Kennen jullie Fragments of Him al?

Indie ontwikkelaar SassyBot Studio heeft bekend gemaakt dat hun eerstepersoons verhalende drama Fragments of Him in 2016 ook op de Xbox One verschijnt, naast de eerder aangekondigde PC-versie. De in Breda gesitueerde studio heeft daarnaast ook een nieuwe video naar buiten gebracht waarin voor het eerst een blik wordt geworpen op de belangrijkste personages in het spel.
Fragments of Him volgt de nasleep van de plotselinge dood van de protagonist Will en het effect op de mensen die dichtbij hem stonden in het leven. Gamers kunnen de laatste momenten van Will herleven in een verhalende eerste-persoons spelervaring, en daarbij de herinneringen ontdekken van de personen die hij heeft achter gelaten. Zoals zijn partner Harry, die terugkeert naar een leeg huis gevuld met de aandenkingen van zijn liefde; Sarah, een ex-vriendin die later een goede vriend wordt van het stel; en Mary, de oma die eenzaam is en zich voelt verraden door een samenleving die ze nauwelijks meer herkend.

“Wij wilden graag het thema van de dood aanpakken op een manier die je normaal niet terugziet in video games, maar welke wel erg herkenbaar is voor de mensen met persoonlijk de ervaring. Wat gebeurt er als je geliefde ineens verliest? Hoe ga je daarmee om? Wij weten dat computergames een ideaal medium is om spelers op zo’n emotionele, menselijke en toch geruststellende reis mee te nemen”, zegt Elwin Verploegen, mede-oprichter van SassyBot.

Neem hieronder een kijkje naar de trailer van Fragments of Him.