Een aantal veranderingen in de nieuwe Fire Emblem game. Fire Emblem If heeft geen wapen limiet volgens info van game magazine Famitsu.

Als we Famitsu mogen geloven heeft de nieuwe Fire Emblem game een aantal veranderingen doorlopen. Maar gelukkig is er ook nog genoeg hetzelfde gebleven. Zo zal je net zoals bij Fire Emblem Awakening zelf het hoofdpersonage kunnen aanpassen door geslacht, naam, uiterlijk en stem te kiezen. Ook zijn zijn de gevechten nog turn-based, dus maak je maar geen zorgen over dat soort dingen.

Wat dan weer wel veranderd is het feit dat wapens niet meer verslijten. In alle Fire Emblem games tot nu toe kon je je wapens maar een beperkt aantal keer gebruiken, waardoor je slim moest omgaan met het gebruik van sommige speciale wapens. Dit hoeft nu dus niet meer. Ook is er een Casual en Phoenix mode toegevoegd aan de game. Normaal ben je een personage dat sterft voorgoed kwijt in het spel. In de Casual mode komen deze terug tot leven na dat een gevecht afgelopen is. Bij Phoenix mode gebeurt dit zelfs de volgende beurt al. wel zal er voorzichtig moeten gekozen worden, want deze modus kan niet worden gereset.

Ook zullen Royal characters een “Dragon Pulse” ability hebben. Hiermee kunnen ze de kaart manipuleren tijdens het gevecht. Denk aan het omhooghalen van een ingestorte burg, of het platgooien van een berg. Natuurlijk zijn er nog meer opties, maar niet alles wordt nu al vrijgegeven.

Fire Emblem If staat gepland voor een release op 26 juni in Japan en in de loop van 2016 in Europa en Noord-Amerika. Ga jij de game ook halen?

Fire Emblem If heeft geen wapen limiet