Final Fantasy X/X-2 HD Remaster verschijnt in de lente periode van 2015

Wat eerst nog een gerucht was is inmiddels bevestigd door Square Enix, Final Fantasy X/X-2 HD Remaster komt naar de PlayStation 4. De remaster verscheen eerder op de PlayStation 3 en PlayStation Vita bood je een kans om terug te keren naar de wereld van Spira, Deel te nemen aan de spectaculaire sport Blitzball en opnieuw kennis te maken met Tidus en Yuna.

Final Fantasy X X-2 HD Remaster

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster biedt meer

Daarnaast was de originele visie van de ontwikkelaars opnieuw gemaakt met de technologie van nu. De HD Remaster zijn niet alleen grafisch opgepoetst maar bevat ook een sloot aan nieuwe content. Zo is met deze game de internationale versie van Final Fantasy X-2 voor de eerste keer buiten Japan verkrijgbaar. Ook heeft Square Enix de soundtrack onder handen genomen. De meer dan 60 tracks zijn opnieuw gearrangeerd en geremasterd. De klassieke Final Fantasy-games klonken nog nooit zo goed. Ook was het op de PlayStation 3 en PlayStation Vita mogelijk om trophy’s te verdienen en dat zal op de PlayStation 4 niet anders zijn.

Dat klonk toen allemaal mooi maar was dat het ook? In onze review van Final Fantasy X HD en Final Fantasy X-2 HD kun je dat allemaal lezen. De PlayStation 4-versie krijgt trouwens
“system-exclusive features”. Wat deze precies zijn is niet bekend gemaakt door Square Enix.