Final-Fantasy-XIV-A-Realm-Reborn

Final Fantasy XIV A Realm Reborn zal nog jaren ondersteund worden

Vandaag is Final Fantasy XIV A Realm Reborn eindelijk verkrijgbaar in Europa en andere PAL territoria. Gamers die spelen op PC en PlayStation 3 kunnen nu samen op avontuur in de eerste Final Fantasy XIV-game die elementen uit de gehele franchise bevat.

De langverwachte online role playing game speelt zich af vijf jaar nadat het rijk Eorzea is vernietigd door de ontketening van Bahamut, de meest krachtig van de god-achtige Primals. Spelers kunnen tijdens het ontdekken van de wereld en de verhaallijn hun skills verbeteren via het Armoury-systeem. Deze unieke gameplay-feature geeft personages de mogelijkheid op elk gewenst moment van rol te veranderen zonder dat het nodig is hiervoor meerdere personages aan te maken.

“We zijn ongelooflijk trots op al het harde werk dat is geleverd aan het maken van Final Fantasy XIV A Realm Reborn, en ik hoop dat zowel oude als nieuwe spelers van deze nieuwe Final Fantasy-ervaring zullen genieten,” zegt Naoki Yoshida, producer en regisseur van Final Fantasy XIV A Realm Reborn. “We kijken ernaar uit om deze titel nog vele jaren te ondersteunen, waarbij we zullen luisteren naar de community en de rijke nieuwe content en verhalen zullen brengen waar de fans recht op hebben.”

Belangrijkste kenmerken

– Bevat alle belangrijke eigenschappen van de FINAL FANTASY-franchise, waaronder toonaangevende graphics en real-time cutscenes, prachtige muziek en een meeslepend verhaal

– Strijd samen met je vrienden en creëer “Free Companies” om samen een van de vele avonturen aan te gaan

– Hoog niveau graphics met veel detail op zowel PlayStation 3 als PC dankzij de nieuwe graphics engine

– Flexibel klassensysteem waardoor spelers op elk gewenst moment kunnen switchen tussen de 19 verschillende klassen door simpelweg het geselecteerde wapen of gereedschap te veranderen. Spelers kunnen ook 9 verschillende jobs unlocken wanneer ze in level omhoog gaan.

– Nieuwe varianten op klassieke Final Fantasy-elementen zoals de “Materia” en “Limit Break”-systemen uit Final Fantasy VII

Vele opties voor levelen en groei van de personages – waaronder klasse-quests, verhaallijn-quests, quick-action “Guildleves and Guildhests” die fungeren als events die spelers alleen of met vrienden kunnen aangaan en “Instanced Dungeons” die kunnen worden onderzocht op zoek naar schatten.

– Full Active Time Events (FATEs) – unieke events die garant staan voor dynamische open-wereldgevechten en avonturen met andere spelers

– Je eigen chocobo om te berijden en die met je meevecht

– Spelers kunnen tevens de app Final Fantasy XIV: Libra Eorzea downloaden voor hun iOS-apparaten.

Hierin kunnen spelers gedetailleerde informatie opvragen over hun eigen personage en die van vrienden en toegang krijgen tot meerdere databases over de in-game items, quests, achievements, NPC’s en meer. Final Fantasy XIV: Libra Eorzea is binnenkort beschikbaar voor iOS. De Android-versie zal later beschikbaar worden gesteld.