Kijk-online | Waar games en gamers samenkomen
Sword Art Online Review
Diablo 3 Reaper of Souls Ultimate Evil Edition Review
Video Review Metro Redux

E3: Final Fantasy XIV in de maak voor de PS3 en PC

Nicky 7 juni, 2012 E3 2012, Evenementen Geen reacties

E3: Final Fantasy XIV in de maak voor de PS3 en PC

Final Fantasy XIV

Final Fantasy XIV, een MMO die zowel naar de PS3 als naar de PC moet komen. Op de E3 liet Naoki Yoshida, de producer en ontwikkelaar van Final Fantasy XIV, het achterste van zijn tong zien tijdens een interview. Zo vertelde hij dat zijn team klaar is voor versie 2.0 van een FF-MMO, ze hebben geleerd van de fouten van hun vorige avontuur en hebben erg goed gekeken naar onder andere WoW.
World of Warcraft is een leidraad geworden voor de interface van FFXIV want, zo zegt Yoshida, sommige games hebben het wiel al uitgevonden en dan is het niet nodig om dat zelf ook nog eens te proberen. Wanneer je hier op de E3 een controller in je handen neemt, welke dan ook, dan ga je er als speler bij voorbaat van uit dat de controls hetzelfde werken als Call of Duty of Halo. Als dat niet het geval is, dan hebben de ontwikkelaars het niet goed gedaan in de ogen van de speler. Zo ook met MMO’s; de interface van World of Warcraft staat als een huis en als ontwikkelaar ben je gek als je daar niet heel veel van afkijkt.

Final Fantasy XIV

Als we het goed begrepen hebben komt, na Dust514, nu ook Final Fantasy XIV met cross-platform gaming. Yoshida zegt namelijk letterlijk in het interview dat zijn team aan het werken is aan een vereenvoudigde User Interface zodat de PS3 spelers en PC spelers makkelijk samen kunnen gamen. Het ziet er dus naar uit dat het taboe van cross-platform gaming eindelijk voorgoed doorbroken is en dat we bij een, eventuele, volgende console naar meer van dit soort games uit kunnen gaan kijken.

Final Fantasy XIV

Verder heeft Yoshida nog wat meer inside info voor ons; Chocobo’s zullen in deze game niet alleen maar gebruikt gaan worden om mee te reizen maar je zal ze ook kunnen oproepen in de strijd om aan jouw zijde te vechten. Er zullen meerdere soorten Chocobo’s zijn die je kan bewaren in een soort van eigen ‘huis’.
Summonings zullen geen normaal iets zijn in de MMO, wanneer je een ‘Primal’ wilt oproepen dan zul je die eerst met een zogenaamde “Free Company” (lees: guild) moeten verslaan. De Free Company zal dan de ‘primal’ eenmalig kunnen oproepen waarna de ‘primal’ naar een andere plek in de wereld gaat zodat andere Free Company’s deze ook kunnen bemachtigen.

Final Fantasy XIV

Dus wanneer komt de game uit? Dat is natuurlijk de vraag die op jullie lippen brand. Welnu, de game heeft nog geen release datum, in september gaan ze starten met een alpha-sessie en wanneer ze daar klaar mee zijn beginnen ze met de Beta-sessie. Eerst doen ze een Beta voor de PC en daarna voor de PS3. Ze zullen zeer goed luisteren naar alle feedback vanuit de beta community om alles te fine-tunen want ze willen kosten wat het kost de boot in gaan met dit project. Verwacht dus in ieder geval het eerste halfjaar geen release datum maar wij houden jullie op de hoogte!

Artikel: R.A.A Barends

Deel dit nieuwtje:Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0Share on StumbleUpon0

Over de schrijver

Is binnen het KIJK team de programmeur en zorgt er voor dat de website draaiend blijft en up to date. Ook zorgt hij samen met Sjoerd dat de website een mooi en strak design heeft zonder dat de gebruiksvriendelijkheid hier on te leiden heeft.