PS3 gebruikers kunnen binnekort met de beta aan de slag

Op het Nico Nico Chokaigi event in Tokyo afgelopen weekend werd er al over gepraat door producer en regisseur Naoki Yoshida. Square Enix heeft het vandaag officieel bevestigd dat Final Fantasy XIV: A Realm Reborn deze zomer in de winkel zal komen te liggen voor zowel de PC als PlayStation 3.

In juni gaat Square Enix starten met de closed beta fase 3. Dit is de eerste fase van de beta waaraan ook PS3 gamers kunnen meedelen. Doormiddel van de cross-platform techniek kunnen zij samen met PC gamers de game gaan testen Deze fase is ook de laatste test fase van de game. Het lijkt er dus op dat we kort daarna de volledige game mogen gaan verwachten. Net zoals in beta fase 2 krijgt ook beta fase 3 weer nieuwe content waar de spelers zich mee bezig kunnen houden, waaronder de introductie van de stadstaten Ul’dah en Limsa Lominsa.

Nog even geduld en Final Fantasy fans kunnen dus eindelijk aan de slag met deze game. De game die in 2010 werd neergezet als de slechtste Final Fantasy ooit gemaakt. Square Enix heeft sindsdien de game helemaal vanaf de grond opnieuw opgebouwd. 3 jaar later lijken we dan eindelijk de voledige versie te gaan krijgen die ook uit gaat komen op de PlayStation 3.

Aanmelden voor de PlayStation beta is nog mogelijk. Meld je hier aan om betatester te worden: http://entry.ffxiv.com/beta/eu.