Maandag 25 februari is de beta gestart.

Bekijk ook facebook en een speciale forum van de game.

Square Enix kondigt aan dat de Closed Beta-fase van FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn afgelopen maandag (25 februari) is gestart voor Windows PC, waarmee de trouwe fans van de franchise welkom worden geheten in dit compleet nieuw ontworpen massively multiplayer online (MMO) avontuur.

Om spelers te helpen snel en gemakkelijk te controleren of hun hardware geschikt is voor de game heeft SQUARE ENIX ook nieuwe FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn benchmark software beschikbaar gesteld als gratis download via de benchmark site.

De nieuwe “Exploration” trailer bestaat volledig uit real-time beelden genomen uit deze benchmark en is te bekijken op YouTube. Daarnaast is de video “Gamepads” beschikbaar gesteld waarin producer en regisseur Naoki Yoshida de nieuwe gamepad-gebaseerde besturing introduceert.

Deelnemers aan de Closed Beta kunnen de nieuwe “Full Active Time Events” (kortweg “FATE”) uitproberen die een belangrijk onderdeel van het nieuwe gameplaysysteem vormen. Spelers kunnen deelnemen aan deze willekeurig opduikende events door simpelweg er in de buurt te zijn, zonder dat het nodig is een nieuwe party te maken.

FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn is de eerste MMO welke geheel opnieuw is gebouwd om alle systemen, gameplay en de gebruikerservaring te verbeteren.

Spelers worden uitgenodigd om de officiële Facebook-pagina te bezoeken en deel te nemen aan het officiële forum.