Cloud-gaming is in opmars, dat merken we wel aan services zoals PlayStation Now. Maar ook op mobiele apparaten is het ook al een mogelijkheid

Dat Japanners gelukzakken zijn wisten we al langer dan vandaag. Maar vanaf vandaag is Final Fantasy XIII op Mobiele apparaten in Japan beschikbaar. Hoe ze dit dan doen vraag je je af? Could-gaming is hierop het antwoord. De game is te downloaden op iOS en Android en draait op G-cluster Global Cloud Technologie. Wat dit inhoud? Je verbind je mobiele apparaat met internet en je streamed het beeld van de G-cluster server naar je telefoon of tablet. Dit betekend dat je geen volledige console nodig hebt om de game af te spelen. Hetzelfde principe wordt gebruikt bij services als PlayStation Now en het door Sony opgekochte OnLive.

De game is momenteel dus alleen in Japan te krijgen en kan gratis gespeeld worden voor 30 minuten. Als je daarna verder wilt spelen is er een eenmalige aanschaf van 2000 Yen (ongeveer € 15,50) waarna de game onbeperkt gespeeld kan worden. Er is nog geen bericht over een release buiten Japan, maar met de opkomst van cloud-gaming is het geen rare verwachting dat iets gelijkwaardigs ook in de planning staat voor het Westen.

Final Fantasy XIII op mobiele apparaten in Japan