FBI opent de jacht op de hackersgroep Lizard Squad

Vorige week was een een grote DDoS aanval op zowel het PlayStation Network van Sony als Xbox Live van Microsoft. Beide services zijn een aantal dagen offline geweest, intussen zou iedere gamer weer online moeten kunnen gamen. Deze DDoS aanval wordt opgeëist door een hackersgroep genaamd Lizard Squad. Lizard Squad haalt wel vaker gamenetwerken offline door middel van DDoS aanvallen. Eerder haalden ze al de servers van League of Legends en Destiny offline. En deze hackers hebben ook al eerder de online services van Sony en Microsoft offline gehaald.

Natuurlijk kan dit niet ongestraft blijven en wordt nu vanaf allerlei fronten jacht geopend op Lizard Squad. Er is namelijk al een lid van Lizard Squad gearresteerd in Engeland. En niet alleen in Engeland zijn ze op jacht naar deze hackers, ook de Amerikaanse FBI is een onderzoek begonnen naar de DDoS aanvallen van deze hackers. Dit liet een woordvoerder van de FBI weten tegenover GamesBeat. Dat Lizard Squad niet gaat wegkomen met deze praktijken is dus wel zeker. Hopelijk kunnen wij als gamers weer een tijdje rustig gamen zonder de dat online services offline gehaald.

FBI gaat zich bemoeien met DDoS aanval Lizard Squad

  • Xbox Live was op Kerstdag vanaf 23:00 niet beschikbaar, de volgende ochtend deed alles het gewoon weer. Microsoft heeft de problemen dus binnen een paar uur opgelost.

    Xbox Live was dus helemaal niet een “aantal dagen” niet beschikbaar, ik heb gewoon zonder problemen online gespeeld.