Nadat we de laatste jaren alleen een remake en port voorbij hebben zien komen, is het nu eindelijk tijd voor een volledige nieuwe Fatal Frame voor Wii U

Fatal Frame is ondertussen al een vrij oude serie in het horror game genre. In de games is je enige wapen een camera waarmee je geesten op film kan vastleggen en hiermee ook kan beschadigen. De serie heeft over het algemeen een zeer Japanse setting, dit is ook te zien aan het soort geesten wat je tegenkomt (denk aan de film Ringu en de originele Grudge)
Nu is er een nieuwe Fatal Frame voor Wii U onthuld. De game heet Zero: Nuregarasu no Miko (de Engelse titel kan je lezen als Fatal Frame: The Black-Haired Shrine Maiden) en zal in Japan uitgebracht worden op 27 september. Helaas is er van een westerse release nog geen sprake geweest. De spelers krijgen in de game controle over Kozukata Yuuri, een meisje die de gave (of vloek) heeft om geesten van mensen te zien die de geestenwereld in zijn getrokken. Deze geesten vertellen haar dat ze ook de kracht heeft om hen terug te brengen naar de wereld van de levenden en vragen haar om naar Mount Hikamiyama te gaan om dit te doen. Natuurlijk loopt dit niet allemaal zoals het zou moeten gaan.
Zoals verwacht zullen de spelers gebruik kunnen maken van de Wii U Gamepad om de geesten in beeld te krijgen, net zoals de Camera Obscura in de vorige games.

Naast deze game komt Temco Koei ook nog met een live action film. een boek en een comic serie in Japan. Voor de fans van de games is het natuurlijk hopen dat de game en alle andere producten ook uitkomen hier in het westen.
Bekijk hieronder de trailer voor Fatal Frame voor Wii U en laat ons weten wat je er van denk en of je er naar uit kijkt!