De nieuwe Far Cry Primal belooft een gigantisch avontuur te worden!

Ubisoft heeft de ontwikkeling van Far Cry Primal aangekondigd, het volgende spannende hoofdstuk in de Far Cry franchise. Deze nieuwe Far Cry game speelt zich af in het Stenen Tijdperk, wat natuurlijk best bijzonder is. De bekroonde franchise die je naar de tropen bracht en waarin je de Himalaya’s beklom brengt nu haar open wereld sandbox gameplay naar een tijd waar de mens niet bovenaan de voedselketen stond. Dit deel introduceert de mens met gigantische beesten, adembenemende omgevingen en onvoorspelbare wilde ontmoetingen. De mens moet zich zo omhoog vechten naar de top van de voedselketen.

Spelers kruipen in de huid van TAKKAR, een doorgewinterde jager en de laatste overlever van zijn jachtgroep. Aangekomen in het majestueuze en wilde land van Oros, houden spelers zich bezig met één simpel doel; overleven in een wereld waar de mens een prooi is. Ze ontmoeten een cast van memorabele personages die hen zal helpen om de gevaren van de wildernis te temmen. Spelers beleven het avontuur als één van de eerste mensen die vechten tegen uitsterving. Gedurende deze reis ge je op jacht naar voedsel, gebruik je vuur als wapen om je te weren tegen gevaarlijke roofdieren, maak je wapens en gereedschap van de resten van dode dieren en strijd je tegen andere stammen om over Oros te heersen.

Far Cry Primal is vanaf 23 februari 2016 wereldwijd beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.  In maart 2016 is de game beschikbaar voor Windows PC.