Fable Legends, Co-up in Albion

Vandaag is er door Microsoft en Lionhead studios een nieuwe Fable aangekondigd: Fable Legends. In de onderstaande trailer en uit andere bronnen worden een aantal dingen duidelijk. Fable Legends wordt een co-up game die zich afspeelt 400 jaar voor de eerste Fable. Tijdens deze zogehete Age of Heroes waren er vele helden die door de velden van Albion trokken. In Fable Legends kan de speler samen met drie ander companen het land doortrekken en allerlei helden dingen doen. In de trailer worden er een aantal achetypes getoond. Ruwweg worden er een rogue, wizard, warrior en archer getoond, of spelers zelf een held maken of dat zij de controle nemen over een aantal bestaande characters is nog niet helemaal duidelijk.

De twist in deze game is overigens dat er ook een speler de Villain (ja met een hoofdletter). Deze speler bekijkt de wereld van bovenaf en kan zodoende het de helden moeilijk maken in hun verschillende queestes. Denk hierbij aan vallen, monster, eindbazen, etc. Wat dat betreft lijkt Fable Legends heel erg op de klassieke Dungeons and Dragons opzet. Een party van helden die tegen gestaan worden door een Dungeon Master(in dit geval de Villain). Er is nog geen release datum bekend voor Fable Legends maar de kans is vrij klein dat dit een launch titel wordt. Deze titel is naar alle waarschijnlijkheid online only aangezien hij gebruik gaat maken van de cloud servers van de Xbox One en natuurlijk omdat hij met andere mensen gespeeld wordt.

Voorlopig is dat alle informatie die bekend wordt over deze nieuwe Fable titel. Er is ook nog niet duidelijk of deze Fable Legends een vervanging is voor Fable IV of een spin-off van de serie

https://www.youtube.com/watch?v=zMbfWiz58zw” width=”620″ height=”360″]