Niet al te lang geleden hadden we nog niews gekregen dat Tretton weg was bij Sony. Maar de man zit niet zomaar stil…

Artifical Intelligence oftewel AI is iets wat in vele bedrijven van pas zou kunnen komen. Vandaar dat Genotaur zich hier volledig op focussed. Jack Tretton gaat hierbij ook hun team versterken nu hij de adviesraad van het bedrijf aan de slag gaat. Genotaur, gelokaliseerd in San Diego, is vorig jaar opgericht en richt zich op het ontwikkelen van “nieuwe vormen van intelligente interactieve interfaces tussen mensen en computers” die daarna gebruikt kunnen worden door andere bedrijven.
Hoewel dit niet direct een bedrijf is dat met video games te maken heeft kwam in de aankondiging van vandaag ook een vermelding van dat game development ook een van de bedrijfstakken is die gebruik kunnen maken van de AI ontwerpen van Genotaur. Hierdoor is Tretton natuurlijk een goede aanwinst voor het bedrijf, al is het alleen maar voor de contacten in de industrie. Maar natuurlijk zal er ook een beroep gedaan worden op zijn andere talenten.

Jack’s experience in every area of building an operation consumer products an interactive entertainment companies will help u grow our capabilities at Genotaur. We are fortunate to have an executive of Jack’s knowledge and experience base on our team.

Hoewel wij als gamers er niet direct mee te maken zullen hebben wensen we Jack natuurlijk wel het beste bij Genotaur en hopelijk zien we zijn werk terug komen in verschillende games.