Tijdens Gamescom konden gamers Evolve spelen als hunter en monster.

Evolve is een 4 vs 1 shooter game die in februari 2015 uitkomt voor de next gen. Tijdens de eerste beursdag van Gamescom 2014 was Kijk-Online.com uitgenodigd om Evolve te spelen. In de build zijn net als op de E3 alle acht de hunters speelbaar. En mocht je geen zin hebben om als bezoeker super lang in de rij te staan om als Trapper, Support, Assault of Medic achter een monster aan te moeten jagen, dan kun je kiezen om zelf als monster te spelen.

De deuren gaan open en in een speelkamer staan een paar rijen met vijf stoelen met een scherm, vier mensen kunnen naast elkaar en een persoon zit alleen achter een muurtje. De gamejournalisten nemen allemaal plaats en aan de linkerkant is er gelukkig nog een plekje beschikbaar. Ik kan maar kiezen tussen twee Hunters, allebei zijn ze Assault. Maakt niet uit, ik neig toch altijd naar Tanky characters. Al snel zie dat je bij iedere plek één van de vier Classes kan spelen, en achter het muurtje zit dan het Monster.

We zitten klaar. Een inleidend praatje en we kunnen beginnen. Ik kies Markov en krijg een kleine intro waarin ze laten zien wat de special abilities van Markov zijn. Wat een coole dude. Zijn primary en secondary weapons zijn een Assault Rifle en een Lightning Gun. Let’s fry this motherf*cker! De game ziet er prachtig uit en we gaan dapper op pad. Maar helaas, de Trapper is helemaal verdwaald. We vinden het Monster veel te laat en worden als team afgemaakt door een nu level 3 Goliath. Door alle hectiek vergeet ik wel eens mijn shield en mines te gebruiken.

Er volgt een stoelendans en mensen ruilen van plek. Ik blijf zitten, want door tijdgebrek kan niet iedereen Goliath spelen. Ik kies nu Hyde. Let’s try out this bad boy. Nice! Hyde is bewapend met een Flamethrower en een minigun. We gaan diep in het bos op zoek naar het Monster. Deze keer niet vergeten shield te gebruiken. Gelukkig is de Trapper nu sneller en we gaan het gevecht aan. Na wat gehealed te worden en mijn shield te gebruiken, lukt het me om levend te blijven. En victory! Wij winnen. Eat that, Goliath!

Assault vs Medic?

We hebben nog tijd voor één potje. De vier andere spelers in mijn rij kijken mij aan. “Wil jij Medic spelen?” Ehm, ik als healer? Vooruit dan. En daar gaan we. Het wordt dan Val, met haar Armor-Piercing Sniper Rifle, Tranquilizer Gun en Medgun. Het team blijft niet bij elkaar, dus de healing burst gebruiken om iedereen om me heen te healen werkt niet goed. En zelfs als Medic kan ik het niet laten om voorop te lopen en Goliath the tranquilizen, waardoor hij zichtbaar wordt voor mijn team, en ik zijn armor kan penetreren. Ontzettend gaaf, dit! Maar helaas. Deze Goliath is slim en target steeds mij als Medic om me uit te schakelen. Helaas. Een voor een vallen we neer.

Conclusie

Na drie potjes tegen Goliath gespeeld te hebben stond het 2-1 tegen ons team. Hier moest natuurlijk zo snel mogelijk verandering in komen, maar helaas was hier geen tijd meer voor. Wat ik goed vond aan Evolve is dat iedere Hunter zijn sterke kanten heeft. Zo zou ik nooit uit mezelf voor Medic kiezen, maar met de wapens die Val met zich meedroeg had ik een grotere rol dan het team healen. Verder ziet Evolve er grafisch erg goed uit en zorgt de rotsachtige en bosrijke omgeving voor een spannende game. Vanuit een gameplay perspectief is Evolve een geweldige multiplayer game waarin je co-op en tegelijkertijd tegen vrienden kan spelen. Jammer genoeg moeten we nu eerst tot februari wachten om de volledige game te spelen. Voor gamers met een Xbox One is het wel mogelijk om in januari deel te nemen aan een exclusieve bèta van Evolve. Kun je ook niet wachten om de game te spelen? Dan zijn wij benieuwd wat jij goed vindt aan Evolve, dus laat het ons weten via een comment hieronder. Game on!