Hoe ziet een online ruimtegevecht met 3000 spelers eruit? Met Eve Online kom je erachter

Dust 514 nu open beta voor Playstation 3

Zoals de meesten van jullie weten spelen Eve Online en Dust 514 zich in hetzelfde universum af. In Eve Online bestuur je en vecht je met allerlei ruimteschepen, in Dust 514 vechten de grondtroepen op een planeet die aarde heet. Het doel is dat spelers van Eve en Dust onderling kunnen communiceren, handelen en samenwerken, maar dat is nog toekomstmuziek.

Eve Online

We vinden het al heel wat als we met 64 spelers tegelijk Battlefield 3 (op de PC) kunnen spelen… maar wat dacht je van 3000 spelers tegelijk? Dit is wat er afgelopen weekend plaats vond in een episch gevecht op Eve Online.

Er ontstond wrijving tussen enkele coalities, waarbij je moet bedenken dat sommige coalities uit 10.000 echte spelers bestaan! De wrijving was er al een tijdje en dit weekend maakte een speler – eerlijk waar – een menselijke fout. Zijn ruimteschip belandde op de verkeerde plek in het zonnestelsel en werd aangevallen… even later was het oorlog. We hebben een filmpje van de gameplay.

https://www.youtube.com/watch?v=yTQHv0FrgrE” width=”620″ height=”360″]

Dust 514

Sinds vorige week is de open beta beschikbaar voor PS3 spelers en is de game gratis te downloaden op het Playstation Network. Er werd op de E3 van vorig jaar veel over gepraat en dat schiep verwachting. De game heeft dan ook een aantal geweldige pluspunten: het is gratis, het is cross-platform en je speelt met duizenden spelers tegelijk.

Maar helaas, de meeste KIJK leden waren niet erg enthousiast over de gesloten beta van Dust 514. De beleving en gameplay waren teleurstellend en men keerde snel weer terug naar andere first person shooters. Grote vraag is natuurlijk of de game, nu dus in open beta fase, verbeterd is. Zelf kan ik het na een uurtje spelen nog niet zeggen, maar laat horen wat je vindt!