ESCAPE Dead Island is verkrijgbaar op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC

Vandaag ligt ESCAPE Dead Island, een derdepersoons survivalmysterie-spin-off voor één speler, in de winkel. De game verteld de oorsprong van de zombie-uitbraak en vertelt het verhaal van de gebeurtenissen die zich afspelen tussen Dead Island, waarvan vele miljoenen exemplaren verkocht zijn, en de onlangs aangekondigde opvolger, Dead Island 2.

ESCAPE Dead Island is een survival-mysterie die het verhaal volgt van Cliff Calo, die op onderzoek uit trekt om de onverklaarde gebeurtenissen te documenteren die volgens sommigen hebben plaatsgevonden in Banoi. Aangekomen op het eiland van Narapela, dat ligt in het Banoi archipel, komt hij erachter dat niet alles is wat het lijkt. Geplaagd door déjà vu’s, zal Cliff gedurende de game steeds opnieuw moeten proberen om het geheel te begrijpen. Dit verhaal-gedreven avontuur laat spelers dieper in het Dead Island universum duiken om de oorzaak van de zombie uitbraak te ontrafelen. Ontsnappen is enkel het begin…

Met de sleutelkenmerken van een Dead Island-game – diepgaande mêleegevechten in een prachtige, paradijselijke omgeving – voegt ESCAPE Dead Island een volledig nieuw accent toe aan het zombie-universum. De unieke visuele stijl begeleidt je in je gevecht tegen krankzinnigheid, terwijl je de geheimen van het Dead Island-universum ontdekt, zombies met een enorm en uniek aanbod van wapens van je af slaat en de weg plaveit voor de gebeurtenissen die je in Dead Island 2 te wachten staan. Bekijk hieronder de launch trailer.