Epic heeft aangekondigd dat er een nieuwe Unreal Tournament komt waarbij spelers volledig worden betrokken

De nieuwe Unreal Tournament is in de maak voor Windows, Mac en Linux. Volgens community manager Stacey ‘Flak’ Conley word de game volledig gratis. Geen microtransacties, geen verborgen kosten en gratis updates zolang dat deze gemaakt worden. De game gaat volledig draaien rond de bekende mod-support die altijd al in de serie aanwezig is geweest, aldus lead level designer David Spalinski. Spelers kunnen kaarten maken, wapens en zelfs volledige aanpassingen voor de game en kunnen deze dan op de marktplaats zetten. Hier kunnen de makers zelf beslissen of ze dit gratis aan anders spelers aanbieden of hier geld voor vragen, maar content gemaakt door Epic zal altijd gratis zijn.
Een klein team UT-veteranen is vanaf donderdag begonnen aan het project en spelers over heel de wereld zullen van invloed zijn op elke lijn code doormiddel van fora en twitch streams, zo vielt te lezen in de blog post. Door deze aanpak zal het zeker een aantal maanden duren voordat de game speelbaar is, en langer voordat deze foutvrij zal zijn. In het begin word er alleen aandacht besteed aan de standaard deathmatch waar de serie bekend van is en gaandeweg zullen andere modi zoals Onslaught en Capture the flag toegevoegd worden.
Helaas word het dus nog een tijdje wachten voor dat we hier daadwerkelijk mee aan de slag kunnen, maar de redactie zal deze game zeker van zeer dichtbij volgen!