CEO stond 6 jaar aan het roer bij EA.

Bedrijf heeft tweederde van zijn marktwaarde verloren.

EA, een van de grootste game bedrijven in de industrie, moet op zoek naar een nieuwe CEO. John Riccitiello stapt na 6 jaar op vanwege tegenvallende resultaten.

In de tijd dat Riccitiello aan het roer stond heeft EA tweederde van zijn waarde verloren. Hij stapt op nu ook de beoogde doelen van het afgelopen jaar niet behaald zijn. Het bedrijf heeft investeerders en aandeelhouders al gewaarschuwd dat de resultaten dit kwartaal niet al te best zullen zijn. De omzet van het kwartaal dat 31 maart eindigt komt ongeveer uit op 1,25 miljard dollar. Lijkt ons nog steeds geen misselijk bedrag, maar goed.

Niet alleen EA heeft veel van zijn waarde verloren. Ook concurrenten hebben te maken met gamers die meer op smartphones en sociale netwerken zijn gaan gamen. De recente problemen met SimCity en de tegenvallende verkopen van de laatste Medal of Honor deden EA ook geen goed.

EA hoopt dat de nieuwe generatie consoles en hun sterke merken zoals Battlefield en EA Sports straks verandering brengen in de situatie.

(Via Reuters)