Warhammer is een populaire table top game die al jaren door enorm veel mensen wordt gespeeld.

Zal Space Hulk de Warhammer 40K franchise eer aan doen?

De eerste screenshots van Space Hulk zijn beschikbaar en ze zien er veelbelovend uit. De strategische turn based game is gebaseerd op het gelijknamige bordspel van Games Workshop en geeft goed weer wat de elite Space Hulk’s wel niet in de naam van de keizer moeten doorstaan . De donkere en claustrofobie-opwekkende gangen van een verlaten ruimteschip zijn (zoals zo vaak in het Warhammer 40K universum) het decor voor dit nieuwe Warhammer co-op avontuur. Daadwerkelijke gameplay beelden zijn helaas nog niet beschikbaar, dus hopelijk krijgen we spoedig meer te zien.

Co-op, cross-platform functionaliteit en level editor!

Co-op details zijn op het moment ook nog schaars, al is er al wel bekend gemaakt dat Space Hulk twaalf co-op missies zal bevatten. Nou maar hopen dat 4-player local en online co-op wordt ondersteund. Met een groepje vrienden rondstampen in Terminator bepantsering zal waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn.

“Embrace the Codex!! Fight with disipline and honor!! The Emperor protects!! WE MARCH FOR MACRAGGE, AND WE SHALL KNOW NO FEAR!”

Cross-platform multiplayer modus moet er daarnaast voor zorgen dat spelers op de PC, Mac of mobiele apparaten samen op avontuur kunnen gaan. Als dikke bonus krijgt Space Hulk ook nog een “level editor” modus waarmee spelers hun eigen levels kunnen ontwerpen en delen met de community. Het klinkt wat mij betreft in ieder geval erg veelbelovend.