Willem Dafoe schittert naast Ellen Page in de psychologische actiethriller BEYOND: Two Souls.

Beyond: Two Souls is een exclusieve PlayStation 3 titel.

De kracht van Hollywood dringt de gamewereld binnen. Sony Computer Entertainment Europe maakt vandaag bekend dat Willem Dafoe (Platoon, Spider-Man) schittert naast Ellen Page (Juno, Inception) in BEYOND: Two Souls, de nieuwste game van de veelgeprezen studio Quantic Dream, de makers van de bekroonde titel Heavy Rain.

Sterrencast:

In BEYOND: Two Souls speelt Ellen Page (eerder genomineerd voor een Oscar) de rol van Jodie Holmes, een jonge vrouw die door haar band met een onzichtbare entiteit over bovennatuurlijke krachten beschikt. Ellen wordt bijgestaan door Willem Dafoe in de rol van Nathan Dawkins. Deze ondoorgrondelijke wetenschapper werkt voor een overheidsafdeling die paranormale activiteit bestudeert. Achter Dawkins’ professionele nieuwsgierigheid naar Jodie gaat een persoonlijke tragedie schuil. Die vormt het centrale thema in BEYOND: Two Souls en de basis voor het boeiende en ontroerende verhaal, dat niet beter uit de verf had kunnen komen dan door het subtiele spel van Dafoe.

David Cage, schrijver en regisseur van BEYOND: Two Souls, zegt: ‘Ellen en Willem zijn gecast vanwege hun enorme talent. Ze laten hier dezelfde passie en toewijding zien als in de films waarin ze spelen. Nooit eerder heb ik een acteerprestatie van dit niveau in een game gezien.’

Speel door een heel leven:

In BEYOND: Two Souls, speel je door vijftien jaar van Jodies verhaal en je beleeft de belangrijkste momenten uit haar leven. Tijdens haar reizen over de wereld komt ze voor ongelofelijke uitdagingen te staan, tegen de achtergrond van allerlei bewogen gebeurtenissen die nog niet eerder te zien waren in een game.

Net als in zijn voorganger Heavy Rain kun je in BEYOND: Two Souls zelf het verloop van het verhaal bepalen door je beslissingen en acties tijdens het spel.

Acteur Willem Dafoe zegt hierover: ‘Het is een prachtig verhaal. Omdat je deelneemt aan het scenario en bepaalt wat je personage doet, kunnen de gebeurtenissen de meest fantastische wendingen nemen.’

Cage voegt hieraan toe: ‘We zijn ontzettend trots op wat we gemaakt hebben en hopen dat de fans zullen genieten van dit originele en meeslepende spel.

De volgende stap voor Quantic Dream:
BEYOND: Two Souls is exclusief ontwikkeld voor PlayStation®3 [PS3™]. De grenzen tussen games en films vervagen door de splinternieuwe engine, het levensechte verhaal en de beste acteerprestaties die ooit in een game te zien waren.

De technieken die ontwikkelaar Quantic Dream gebruikt om gezichten, stemmen en lichaamsanimaties te volgen zorgen ervoor dat de prestaties van de acteurs levensecht worden weergegeven. Het resultaat is de meest realistische en pakkende spelervaring tot nu toe.

BEYOND: Two Souls komt in oktober 2013 uit voor PS3.

Kenmerken:

• Duik in een aangrijpend en onvoorspelbaar verhaal met een sterrencast uit Hollywood: Ellen Page en Willem Dafoe.
• Creëer je eigen reis. Jouw beslissingen en handelingen bepalen de afloop van het verhaal.
• Speel als Jodie of als de mysterieuze entiteit in de spectaculaire actiescènes van dit avontuur.
• Onderga de splinternieuwe innovatietechnologie van Quantic Dream in een van de mooiste games die ooit voor PS3 zijn gemaakt.