EA opnieuw verkozen tot ‘slechtste bedrijf van Amerika’ door bezoekers van Consumerist.

Deep Silver is niet jaloers op grote bedrijven als EA.

EA is opnieuw verkozen als ‘slechtste bedrijf van Amerika’. Opnieuw, want vorig jaar won EA deze prijs ook al. Dit jaar liet EA bedrijven als Microsoft, Apple en Facebook achter zich. In de finale versloeg EA de Bank of America. Verliezen van een stijve organisatie als een bank is toch een hele prestatie.
De verkiezing wordt georganiseerd door Consumerist, een Amerikaans blog. Bezoekers konden bedrijven nomineren en vervolgens stemmen.

Het bedrijf kreeg vooral veel kritiek op de microtransacties in betaalde games (bijvoorbeeld in Dead Space 3), het DRM drama en natuurlijk de launch van SimCity. Die werd geplaagd door veel serverproblemen en een verplichte online functie.

In ander nieuws geeft studio Deep Silver nog een trap na. Deep Silver, bekend van Dead Island, hoeft niet zo nodig in het rijtje der grote studio’s te staan. Ze vinden dat ze het beter doen dan bijvoorbeeld EA, terwijl EA toch $3 miljard waard is. Op de vraag waarom is het antwoord simpel: “Deep Silver maakt tenminste winst”.

(Via Consumerist)