FIFA voetbalgame heeft nog zeker negen jaar bijna alle licenties.

EA SPORTS, onderdeel van EA en de FIFA hebben bekendgemaakt hun huidige licentieovereenkomst te verlengen tot 31 december 2022.

Onder de voorwaarden van deze overeenkomst behoudt EA SPORTS de exclusieve rechten voor de uitgave van actie- en managementgames met het FIFA-merk. Daarnaast heeft EA SPORTS de exclusieve rechten op de uitgave van de officiële FIFA World Cup™-game en behoudt het bedrijf de status van Presenting Partner van de FIFA Interactive World Cup.

Andrew Wilson, hoofd van EA SPORTS, is blij.

“In 1993 bracht EA SPORTS de eerste FIFA-voetbalgame uit. Twintig jaar later is onze partnership met FIFA nog steeds heel sterk”, zegt Andrew Wilson, uitvoerend vicepresident en hoofd van EA SPORTS. “Onze franchise heeft de standaard gezet voor kwaliteit en innovatie in het sportgame-genre en we verheugen ons op nog vele jaren waarin we onze klanten uit de hele wereld kunnen verblijden met games die de prestigieuze FIFA-naam met eer dragen.”

“De relatie met EA SPORTS is van wezenlijk belang voor FIFA”, zegt Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA. “De FIFA-games vormen een belangrijk deel van de wereldwijde communicatie van het FIFA-merk en de waarden die het merk vertegenwoordigt. De kracht van onze partnership met EA komt bijvoorbeeld tot uiting in de FIFA Interactive World Cup, waarin dit jaar maar liefst 2,5 miljoen voetbalfans hebben meegespeeld.”

De FIFA-franchise van EA SPORTS is wereldwijd de meest bekroonde sportgame-franchise. Elke week wordt een recordaantal van 65 miljoen wedstrijden gespeeld door een trouwe fanschare.