FIFA 14

Barca-spelers krijgen fantastische digitale 3D-modellen en Camp Nou wordt uitgelicht in EA SPORTS FIFA 14

EA en FC Barcelona hebben vandaag een driejarig partnership bekendgemaakt. EA SPORTS wordt de exclusieve en officiële videogame-partner van een van de populairste en meest legendarische voetbalclubs ter wereld.

“De officiële clubpartner worden van een absolute topclub als Barcelona is een fantastische kans voor EA SPORTS en onze fans”, zegt Matt Bilbey, senior vice-president en algemeen groepmanager van EA SPORTS. “We zijn van plan een sterkere band te creëren met hun gepassioneerde fans uit de hele wereld en ze nog jarenlang te vermaken, waarbij we onze games als platform zullen gebruiken.”

Het bestuurslid Jordi Moix dat bij FC Barcelona verantwoordelijk is voor Patrimony (de economische en strategische afdeling) zegt:

“We zijn erg blij dat we partner worden van EA SPORTS, een van de grootste sport- en entertainmentmerken ter wereld, en dat we een sterkere band kunnen creëren tussen onze wereldwijde fanbases. We moedigen iedereen aan om de game uit te proberen en te ervaren hoe het voelt om een van onze spelers te zijn en hun acties op het veld na te doen. Ik weet zeker dat iedereen die het probeert er volop van zal genieten.”

In het kader van het partnership zijn er door EA SPORTS 3D-hoofdscans gemaakt van 17 FC Barcelona-sterren, waaronder Xavi Hernandez, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Dani Alves en Andrés Iniesta. Van deze spelers zullen in FIFA 14 schitterende en levensechte digitale 3D-spelersmodellen te zien zijn. Daarnaast wordt Camp Nou, de thuisbasis van Barcelona, een speciaal uitgelicht stadion in de game. FC Barcelona en Lionel Messi, de superspits van de club en het gezicht van FIFA 14, zullen centraal staan in de wereldwijde marketing-, reclame- en sociale media-activiteiten voor de bejubelde FIFA-franchise. En FC Barcelona houdt later dit jaar een exclusief gametoernooi om te bepalen wie de beste FIFA 14-speler in de ploeg is.

In de loop van het partnership zullen FC Barcelona en EA allerlei interactieve activiteiten ontwikkelen om fans in Camp Nou en overal ter wereld te vermaken en nog meer bij de club te betrekken. Zo zal tijdens bepaalde thuiswedstrijden de EA SPORTS Dugout worden opgesteld bij het stadion. In deze mobiele gametrailer kunnen fans verschillende EA SPORTS-games spelen. Daarnaast zal FC Barcelona inzicht krijgen in de manier waarop hun fans betrokken zijn bij de club via EA SPORTS FIFA en daarover game-gegevens ontvangen.

FC Barcelona sluit zich aan bij de vele andere prestigieuze internationale partnerclubs van EA SPORTS, waaronder Valencia uit La Liga (Spanje), Tottenham Hotspur en Manchester City uit de Barclays Premier League (Engeland), Borussia Dortmund uit de Bundesliga (Duitsland), Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain F.C. uit de Ligue 1 (Frankrijk) en AC Milan uit de Serie A (Italië).

Voel de emotie die een wereldgoal losmaakt in FIFA 14. De innovaties in de bekroonde gameplay maken het spel nog authentieker en leuker. Dicteer het tempo van een wedstrijd, creëer kansen via het middenveld en zet de beste aanval op. De nieuwe functie Zuiver schieten en de gloednieuwe balfysica zorgen voor een compleet nieuwe schietervaring. Elk schot op doel voelt ‘echt’ aan en de kick die je krijgt als je de bal erin knalt, is waanzinnig.

  • Mijn favoriete club! Sowieso is FIFA een must buy maar dit is goed nieuws.

    • De beelden zien er weer goed uit. Hopelijk zijn de laadtijden in Fifa14 een stuk korten dan in Fifa13