EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil ligt vanaf vandaag in de winkel

Ervaar alle drama en opwinding van het belangrijkste voetbalevenement ter wereld

Electronic Arts Inc lanceert vandaag de meest uitgebreide toernooititel ooit van EA SPORTS; EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil ligt vanaf vandaag in de winkel. De game bevat 11 speltypen, 21 nieuwe stadions, 7.469 spelers, 100 nieuwe voetbalanimaties en 203 nationale elftallen die door FIFA zijn goedgekeurd. EA SPORTS 2014 FIFA World Cup is nu beschikbaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3

De gameplay-verbeteringen en nieuwe functies van EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil staan garant voor een authentieke toernooi-ervaring. Dankzij de nieuwe adidas micoach-training kun je de spelerseigenschappen blijven verbeteren naarmate het toernooi vordert. Met 18 verschillende oefeningen die toegankelijk zijn vanuit de speltypen kun je alles trainen, van sprinten tot schieten. Ook de spelhervatting is onder handen genomen met nieuwe strafschoppen en spelsituatietactieken. De strafschoppen bieden nog meer drama en voldoening door nieuwe animaties van reddingen, een functie voor schotafstemming en capriolen van de doelman. En met spelsituatietactieken bepaal je nu zelf de loopacties van je teamgenoten via vier voorinstellingen op je navigatiepad. Ook het passen, dribbelen en de spelerbesturing zijn verbeterd om de wereldklasse te evenaren die te zien zal zijn op de 2014 FIFA World Cup.

“Het wereldkampioenschap dat deze zomer in Brazilië wordt gehouden, wordt een van de spectaculairste en verrassendste toernooien uit de voetbalgeschiedenis”, zegt Mat Prior, hoofdproducent van EA SPORTS 2014 FIFA World Cup. “In deze game kun je dat allemaal levensecht meemaken; de spanning, emoties en drama die bij het WK horen. Of je nu offline tegen vrienden speelt of het online opneemt tegen spelers uit de hele wereld.”

De nieuwe ontwerpfunctie Vaderlandsliefde introduceert een prachtig 3D-publiek, beelden van feestvierende fans uit de hele wereld, en honderden vlaggen en spandoeken waarmee je je op de tribunes van Brazilië waant. Naast het commentaar in 9 talen en een nieuwe soundtrack met 34 nummers bevat de game ook EA SPORTS Talk Radio, een uitgebreid audiopakket waarmee je het verloop van het toernooi op de voet kunt volgen. EA SPORTS Talk Radio (met Ian Darke en Andy Goldstein of Roger Bennett en Michael Davies van Men in Blazers) is beschikbaar in Reis naar de FIFA World Cup en Aanvoerder van je land. Deze functie bevat meer dan 50 uur aan audiocontent waarmee je voortdurend up-to-date blijft.

Als je lid bent van EA SPORTS Football Club, kun je ook je ERV-punten en Football Club-credits uitgeven in de catalogus van EA SPORTS 2014 FIFA World Cup. In de EA SPORTS Football Club-catalogus vind je allerlei nieuwe en verrassende toernooi-content, zoals historische FIFA World Cup-tenues, nieuwe vreugdedansen, adidas-ballen, een EA SPORTS FIFA Classic XI-team, een adidas All Star-team en nog veel meer. Om alvast in de sfeer te komen kun je hieronder de sfeer presentatie trailer bekijken.