“Waarschijnlijk geen backwards compatibility”

Financiële topman van EA spreekt verwachtingen uit over de Playstation 4 en Xbox 720

Hoe denkt EA over de Playstation 4 en Xbox 720? De financiële eindbaas van EA geeft zijn mening in een gesprek met analisten.

Blake Jorgensen verwacht dat de nieuwe generatie consoles pas met Kerst in de winkels liggen.

Zelfs een groot deel van 2014 zal nog vooral om de huidige consoles draaien. Eén van de redenen is dat de sportgames dan midden in het seizoen zitten. Spelers van bijvoorbeeld Fifa en Madden willen niet halverwege het sportseizoen overstappen, want dan verliezen ze hun savegames.

Volgens Jorgensen zullen de consoles niet backwards compatibel zijn. Je zult dus geen van je huidige games op je Playstation 4 en Xbox 720 kunnen afspelen.

De kans is klein dat je met een game die voor zowel de oude als de nieuwe console uitkomt, in dezelfde multiplayer match kunt spelen. Balen als jij Battlefield 4 voor de PS3 koopt en je vrienden de game gaan spelen op hun nieuwe Playstation 4. Het is wel begrijpelijk; Sony en Microsoft willen jou natuurlijk graag met een nieuwe console zien.

Ook verwacht Jorgensen dat er meer connectiviteit met tablets en smartphones zal komen. Hoe? Dat is nog niet precies duidelijk.

Of er maatregelen komen om tweedehands games tegen te gaan weet hij niet. Maar volgens Jorgensen is een goede trend dat de we straks continu online moet zijn om te gamen en gamers zouden dat ook vinden. Zelfs als dat problemen geeft om tweedehands games te spelen…

Hm, met dat laatste zijn wij het toch niet helemaal eens.

(Via GamesRadar)