De FIFA 16 trailer laat prachtige acties en het werelddoelpunt van Messi zien.

De E3 trailer van FIFA 16 laat alles zien wat de fans willen terwijl Pelé je door de trailer heen praat. Zo kan je een aantal prachtige acties, tackles en doelpunten zien. Daarnaast komt natuurlijk ook het vrouwenvoetbal in deze trailer naar voren.

Innovation across the pitch is de slogan voor deze FIFA. Er zijn nieuwe verdedigende bewegingen waardoor je tegenstanders beter aan kunt pakken. Het middenveld controleren wordt nog belangrijker en je kan beter ballen onderscheppen. Voorin moet je het hebben van een moment van magie en wie anders dan Messi heeft dit. EA heeft de bewegingen van Messi toegevoegd via bewegingssensoren om het nog echter te laten lijken. Daarnaast krijgt iedereen die FIFA Ultimate Team speelt Messi of Pelé voor vijf wedstrijden gratis. Het ligt aan je console welke speler je voor vijf wedstrijden mag gebruiken.

Tevens heeft EA op de persconferentie gezegd dat ze valsspelers beter en meer gaan aanpakken. Dit gaat natuurlijk over het munten kopen in FIFA Ultimate Team. Op FIFA Ultimate Team zal het komende jaar nog meer aandacht komen te liggen. Daarnaast gaat FIFA 16 uitdagender zijn voor de veteranen, maar gaat het ook de nieuwe spelers helpen. Tijdens de persconferentie zag je boven de spelers welke knoppen je kon indrukken en welke uitkomst dit had. Dit gaat de FIFA trainer heten en moet ervoor zorgen dat FIFA uitdagender wordt.