ea games morgana dragon age inquisition the sims 4 crossover 25-08-2014

EA games op Gamescom, specifiek Dragon Age en The Sims staan altijd flink in de aandacht.

Op de beurs in Duitsland had ik de mogelijkheid een aantal EA titels te bekijken: Dragon Age: Inquisition en The Sims 4. Ik heb niet veel gezien en gespeeld, maar jullie krijgen natuurlijk wel te horen wat er duidelijk uit geworden is. EA-games genoeg in de toekomst.

Dragon Age: Inquisition

Allereerst Dragon Age. De game draait op de Frostbite 3 engine en wow, wat ziet die game er prachtig uit. Omgevingen, weerseffecten, personages. Er is nauwelijks genoeg tijd om alles in je op te nemen.
Dragen Age: Inquisition is groot, groter dan deel. Een en twee samen geteld. Deze wereld bestaat uit verschillende regio’s waartussen je kunt reizen door middel van fast travel. Maak je geen zorgen, in de gebieden is zoveel te zien en te ontdekken dat je je echt geen zorgen maakt over de minieme fast travel die in de game aanwezig is.
Net zoals in de vorige games zul je ook een hoop companions tegenkomen in de game. Deze helpen je uit in gevaar, maar zijn ook zeer praatgraag. Tijdens je avonturen zul je hele gesprekken en zelfs discussies tussen je companions horen. Ook is het mogelijk op sommige momenten om je hier in te mengen. En af en toe wat aandacht aan deze gesprekken besteden kan zeker geen kwaad. Regelmatig zul je suggesties en tips krijgen,natuurlijk ben je vrij om te kiezen of je hier wel of niet naar luistert, maar denk hier wel over na. Sommige van deze suggesties kunnen het leven van jou en je team misschien nog redden.
De gevechten zien er ook weer heerlijk uit, waarbij er een flink aantal opties aan skills zijn. Naast gewone wapens en magie kun je ook elemental aanvallen uitvoeren met je wapens. Denk aan een zwaard dat in brand staat of dat bliksem afvuurt bij elke slag.
Ook omgevingen zij belangrijk. Zo kan een flinke steen of een stevige boom niet alleen jou aanvallen blokkeren, maar ook jou leven redden tijdens een aanval van de vijand.
Veel meer heb ik van deze game helaas niet gezien. Maar wat ik heb gezien doet me bijna smachten naar meer.

the Sims 4

The Sims 4 voelt nog steeds aan als de vrolijke chaos die het altijd was. Waar je bij de aller eerste Sims je vooral op de bouwwerken moest focussen, is het hierna steeds meer richting de sociale interacties tussen de verschillende Sims gegaan. Je sims hebben naast hun karakter (welke je zelf aan ze kan geven) ook emoties die andere mogelijkheden geven aan die dingen die je Sim op dat moment kan doen. Iets soortgelijks zat al in de vorige games, als een algemene “goed of slecht-moodmeter” waarbij nu ook individuele emoties mogelijk zijn.
Ook is het mogelijk voor je Sim om een gesprek te houden terwijl deze bijvoorbeeld aan het koken is. Je leest het goed, multitasking is ingevoerd in de game. Dus geen probleem meet als je sim eten moet maken, maar zijn vervelende huisgenoot blijft maar praten, je kunt nu gewoon beide doen.
En last but not least, waar je in de laatste Sims game al creaties van andere spelers kan importeren, is dat in deze nieuwe game nog eens een stuk uitgebreider. Niet alleen gebouwen maar ook Sims zijn online te plaatsen en uit te wisselen met andere spelers. Dus als je een nieuwe sim wilt toevoegen, maar niet zelf wilt maken, dan scroll je toch even door de lijst van duizenden, zo niet miljoenen Sims die andere spelers gemaakt hebben. Je weet nooit in wat voor een situatie je Sims nu weer terecht zullen komen.

In conclusion

Beide games hebben veel voor de fans van de series om naar uit te kijken. Niet alleen zijn beide games er grafische gigantisch op vooruit gegaan, ook bied elk van de games nieuwe functies en mogelijkheden voor de spelers om te ontdekken, verkennen en leren gebruiken.
It is a good time to be a gamer…