UFC, spelers choken is nog nooit zo leuk geweest

Het lijkt erop dat dit deel van ufc wel eens een hele goede kan gaan worden! Dean Richards zegt hierover het volgende:

Dit is de meest realistische vechtgame ooit en we zijn er dan ook erg trots op. Het talentvolle en ervaren team gebruikte de EA SPORTS IGNITE-technologie voor een aantal unieke gameplay-functies in EA SPORTS UFC. De vechters, aanvallen, takedowns en grondgevechten zijn zo realistisch, dat het meer dan ooit lijkt alsof je zelf in de Octagon staat.

Verder komt EA met de volgende lijst aan verbeteringen in de game:

  • Inspanningen in realtime – Een UFC-wedstrijd is een van de fysiek zwaarste sporten ter wereld, waarbij elke beweging moet kloppen. Het systeem voor realtime inspanningen laat je tijdens het spelen elk moment van de actie daadwerkelijk voelen. Je ziet aderen openspringen, de huid verkleuren, de spieren rollen en vermoeidheidsverschijnselen ontstaan. Zo merk je hoeveel inspanning het kost om je met de beste vechters ter wereld te meten.
  • Gelijkenis en gezichtsanimaties van vechters – De gelijkenissen en de emoties van de vechters in EA SPORTS UFC zetten een nieuwe standaard voor games. Elke echt bestaande vechter in het spel is gemaakt op basis van 3D hoofd- en lichaamscans in een hoge resolutie, zodat je ze direct kunt herkennen. De nieuwe technologie voor gezichtsanimaties in EA SPORTS IGNITE zorgt voor nog meer uitdrukkingen en emoties, en laat de vechters realistischer reageren op de gebeurtenissen in de Octagon.
  • Vervorming van lichamen na botsingen – Voorheen raakten lichamen elkaar nauwelijks aan bij simulaties van fysiek contact. Daardoor leken de vechters meer op plastic actiepoppen dan op de sporters van wereldklasse die ze moesten voorstellen. Het team dat eerder verantwoordelijk was voor de levensechte physics in Fight Night zorgt voor een nieuwe revolutie met een gloednieuw systeem voor vervormingen op het hele lichaam. Zo zie je de huid van een vechter na een botsing op een realistische manier in realtime bewegen. De kracht van elke houdgreep en aanval maken letterlijk meer indruk dan ooit.
  • Nauwkeurige bewegingen – In MMA komt het aan op centimeters en zijn elke stap en elke beweging van belang. Het bewegingssysteem van EA SPORTS IGNITE geeft de vechters meer stabiliteit, zodat onrealistische glijpartijen op het canvas tot het verleden behoren. De energieverplaatsing van beneden naar boven zorgt voor meer natuurlijke bewegingen, waardoor de actie realistischer is en de aanvallen en takedowns effectiever en geloofwaardiger overkomen.
  • Dynamische aanvallen – Een MMA-vechter maakt gebruik van zijn omgeving en voor het eerst in een UFC-game kun jij dat ook doen. In de dynamische omgeving gebruik je de Octagon voor verbluffende acties, zoals roundhouse kicks, superman punches en nog veel meer. Combineer deze mogelijkheden met de beste aanvalstechnologie die er is voor een perfecte en mogelijk beslissende aanval.
  • Strategische grondgevechten – Om kampioen te kunnen worden, moet je ook tijdens grondgevechten je mannetje staan. In EA SPORTS UFC zijn deze beter dan ooit, omdat je net als in echte wedstrijden op een strategische manier moet knokken voor een goede positie en controle. De vechters in EA SPORTS UFC doorlopen verschillende fases om een beslissende houdgreep uit te voeren of te voorkomen.
  • Echte verwondingen – Elke vechter weet dat één goed geplaatste aanval fataal kan zijn. EA SPORTS UFC introduceert een niet-lineair schadesysteem, waarbij zelfs een enkele aanval tot fikse verwondingen kan leiden. Het systeem maakt meer verschillende snijwonden en kneuzingen mogelijk, die bovendien levensechter zijn dan ooit mogelijk was in een vechtsportsimulatie.

Bekijk hieronder de tailer: