SONYlogo

Sony heeft heel wat moois in petto

De E3 is alweer een tijdje voorbij. Sony kwam vandaag met een round up van hun E3 dagen. Lees alles hieronder.

Sony heeft tijdens de E3 in Los Angeles het design en de prijs van de PlayStation 4 bekend gemaakt. De nieuwe console zal tijdens de feestdagen van 2013 in in de winkel liggen voor een consumentenadviesprijs van 399 euro. Ook toonde SCEA een uitgebreide line-up van exclusieve content uit de eigen studio’s en third party’s voor PS4, PlayStation Vita en PlayStation 3. Tenslotte werd een nieuw PlayStation Plus lidmaatschapsprogramma gepresenteerd.

“Vol trots onthullen we vandaag het meest geavanceerde gamingsysteem ooit gemaakt. De PlayStation 4 beschikt over alles waar PlayStation voor staat – een aanhoudende focus op de gamer, een bevlogen community van ontwikkelaars die kan beschikken over de krachtigste technologie en de lange traditie van het scheppen van grenzeloze werelden door middel van unieke game-ervaringen,” aldus Jack Tretton, president en CEO van SCEA, op maandag 10 juni. “We zijn echter net zo enthousiast over de transformatie van het PlayStation-ecosysteem naar een sterkere, levendigere omgeving waar gamers naar eigen wens kunnen meedoen, delen, gamen en verbinden.”

PlayStation 4

Met een slanke, moderne en elegante look belichaamt het design van het PS4-systeem de krachtige maar toegankelijke architectuur van het systeem, dat ontwikkelaars zal inspireren om hun fantasie de vrije loop te laten en game-ervaringen naar een hoger plan te tillen dan ooit tevoren.

SCE World Wide Studios ontwikkelt momenteel meer dan 30 titels exclusief voor PS4. Twintig daarvan, waaronder 12 nieuwe IP’s, staan gepland om binnen een jaar na de introductie van het PS4-systeem op de markt te komen. Dit bewijst de focus van PlayStation op het creëren van originele, creatieve content voor gamers die de volgende generatie game-ervaringen zal definiëren. Shuhei Yoshida, president van SCE WWS, gaf updates over de exclusieve PS4-titels DRIVECLUB, Killzone Shadow Fall en KNACK, die ten tijde van de introductie beschikbaar zijn, en inFAMOUS Second Sony, beschikbaar in het eerste kwartaal van 2014. Hij onthulde ook de volgende blockbuster van SCEA, The Order: 1886, van de alom geprezen ontwikkelaars Ready at Dawn.

Om de gerichtheid van PlayStation op het vinden van unieke games voor zijn fans door samen te werken met onafhankelijke en kleine ontwikkelaars te onderstrepen, introduceerde SCEA Vice President of Developer and Publisher Relations Adam Boyes een schitterende line-up van titels die hun consoledebuut beleven op het PS4-systeem, waaronder: Transistor van Super Giant, Don’t Starve van Klei Entertainment, Mercenary Kings van Tribute Games, Octodad: Deadliest Catch van Young Horses, Secret Ponchos van SwitchBlade Monkeys, Outlast van Red Barrels, Oddworld: New N Tasty van Oddworld Inhabitants en Galak-Z van 17-bit. Boyes onthulde ook blockbusters van belangrijke partners, waaronder KINGDOM HEARTS III en FINAL FANTASY XV van SQUARE ENIX, van Ubisoft Entertainment, Assassin’s Creed IV Black Flag en Watch_Dogs, NBA 2K14 van 2K Sports, The Elder Scrolls Online van Bethesda Game Studios, en de exclusieve wereldpremière van Mad Max™ van Warner Bros. Interactive Entertainment. Bungie, een van de meest geprezen ontwikkelaars in de industrie, verscheen ook op het toneel voor de gameplaypremière van Destiny. SCEA kondigde een exclusieve langetermijnsamenwerking aan met Bungie en Activision die ervoor zal zorgen dat het PS4-ecosysteem mee evolueert en meegroeit met de ongelofelijke wereld van Destiny.

PlayStation Plus

SCEA onthulde ook nieuwe details voor PS Plus, ontwikkeld om games en gamers samen te brengen en de volgende generatie gaming op het PS4-systeem naar een hoger plan te tillen. Met één PS Plus-lidmaatschap kunnen gamers gebruik maken van alle voordelen van het programma op PS4, PS3, en PS Vita.

PS Plus biedt voordelen zoals kortingen op games, cloud savegames, vroege toegang tot betaprogramma’s en -content en toegang tot de Instant Game Collection.

De Instant Game Collection, die leden van PS Plus rechtstreeks toegang biedt tot een grote verzameling games – waaronder blockbusters, innovatieve indie games en klassiekers – breidt zich net als online gameplay uit naar gamers op het PS4-systeem.

Om te vieren dat PS Plus het PS4-systeem ondersteunt, biedt SCEA de DRIVECLUB PS Plus Edition aan leden van PS Plus aan, die over alle authenticiteit en immersie beschikt die gamers verwachten van de volledige #DRIVECLUB-ervaring, in de Instant Game Collection. Bovendien zal elke maand een andere digitale game beschikbaar zijn, inclusief drie van de nieuwe digitale games onthuld tijdens de PlayStation persconferentie op de E3, Don’t Starve, Outlast en Secret Ponchos. Deze drie games zullen gratis beschikbaar zijn via de Instant Game Collection tijdens het eerste jaar na de introductie van het PS4-systeem. Leden van PS Plus kunnen zich verheugen op een groot aantal andere fantastische PS4-games, en gebruik maken van nieuwe manieren om hun ervaringen te delen met vrienden via online multiplayer, het uitzenden van en meekijken bij games, cross-game audiochat en de mogelijkheid om naadloos mee te doen met de online games van vrienden.

PlayStation Vita

Sinds zijn introductie in Noord-Amerika in februari vorig jaar levert het PS Vita-systeem de beste en meest meeslepende digitale games die spelers daadwerkelijk uitdagen, waar ze ook zijn. Met een levendig 5” touchscreen, twee analoge sticks en nieuwe manieren om te gamen, is de PS Vita het krachtigste draagbare entertainmentsysteem dat ooit is gemaakt. Meer dan 85 nieuwe games komen voor het einde van 2013 uit voor de PS Vita, wat de huidige verzameling van meer dan 125 speciale PS Vita-games en meer dan 400 klassiekers uit de PSP en PS one Classics-collectie verder uitbreidt.

De volgende games werden genoemd tijdens de persconferentie: Batman: Arkham Origins Blackgate, CounterSpy, Destiny of Spirits, Doki Doki Universe, Killzone: Mercenary en Tearaway. Ook kondigde SCEA aan dat God of War HD 1 en 2, Flower, en Dead Nation van SCE WWS, FINAL FANTASY X en X-2 van Square Enix en The Walking Dead van Telltale Games snel hun opwachting zullen maken op het platform.

The Walking Dead op PS Vita beschikt over nieuwe besturing die gamers de mogelijkheid geeft om de twee analoge sticks en knoppen of de unieke touchbesturing te gebruiken. Om het debuut van de game op PS Vita te vieren, biedt SCEA een limited edition bundel aan bestaande uit een 3G/Wi-Fi PS Vita, het volledige eerste seizoen van The Walking Dead gameserie (inclusief de recent aangekondigde aflevering uit seizoen 1, 400 Days) en fantastische bonuscontent.

PlayStation 3

Het PS3-systeem, nu in zijn zevende jaar, biedt meer entertainment aan klanten dan ooit tevoren. Het PS3-systeem beschikt over de breedste line-up van blockbusters, unieke indie games en exclusieve “alleen op” PlayStation games dit jaar, waaronder Puppeteer, Rain, Gran Turismo 6, BEYOND: Two Souls, The Last of Us, Batman: Arkham Origins en Grand Theft Auto V.