Pokémon X en Y: “Welcome to the Kalos region”

Ik open de Nintendo live stream en val meteen binnen bij Pokémon X en Y! Jaren lang heb ik Pokémon aanbeden, Pokémon made me a gamer want dankzij Pokémonstadium kwam de N64 in huis. Ik kan het dan ook niet helpen dat er iets in mij begint te kriebelen als ik de fuzzy Pokémon weer zie! Maar wat is de game veranderd sinds Pokémon Red op mijn gameboy…

Pokémon X en Y

Jouw nieuwste Pokémon avontuur speelt zich af in de Kalos regio, een wereld geïnspireerd op “la France.” De regio is rijk aan bossen en omringt door water. Het centrum zal de bruisende Lumiose City zijn. De E3 trailer laat de nieuwe Pokémon zien die te vangen zijn in Kalos: Helioptile, Noivern, Pancham en Sylveon. Twee andere  Pokémon zijn ook nieuw maar niet te zien in de trailer namelijk: Fletchling  en Gogoat. Ook is er een nieuw type Pokémon bevestigd namelijk: Fairy. De Pokémon Jigglypuff, Marril, Sylveon en Gardevoir zullen tot dit nieuwe type gaan behoren. Dit achttiende type zal zeer effectief tegen dragontype zijn, we weten nog niet wat zijn zwakte zal zijn.

De nieuwe Pokémon game zal 12 oktober 2013 in de winkels verschijnen voor de Nintendo 3DS. Ook beschikt de game nog over een nieuwe feature: Pokémon-Amie. Je kan jouw Pokémon hier extra aandacht geven door ze te aaien en spelletjes met ze te spelen. Als je jouw Pokémon veel aandacht geeft verbeterd de band met jouw Pokémon in game!

Ivey weer aan de Pokémon?

Het nostalgie-gehalte is hoog bij mij en de game ziet er super uit! Moet ik dan toch die Nitendo 3DS aanschaffen en toegeven aan mijn oude liefde Pokémon of kan ik beter de herinnering koesteren aan oldschool Pokémon Red?

Bezoek voor meer informatie: www.pokemon.nl/xy

https://www.youtube.com/watch?v=gmywDbnC5oc” width=”620″ height=”360″]