Killzone: Shadow Fall wordt geen herhalingsoefening!

Op de E3 kregen we een nieuwe trailer van Killzone: Shadow Fall te zien. In dit vierde deel van de Killzone reeks speel je als Shadow Marshal, getraind om de vrede te bewaren tussen Vektans en de Helghast. Natuurlijk loopt dit niet van een leien dakje en als Vekta City wordt aangevallen door Helghast troepen moet Shadow de orde herstellen.

De makers hebben bewust gekozen voor een nieuw hoofdpersoon en een ander tijdperk waarin de strijd zich afspeelt. De nieuwe achtergrond biedt ruimte voor een vernieuwde gameplay. Een grote toevoeging is de “Owl” unit, een drone die je voor allerlei doeleinden kunt inzetten. Voor het besturen van de “Owl” wordt ondermeer de touchpad van de DualShock 4 gebruikt. De trailer geeft een goed beeld van wat de “Owl” allemaal kan.

In de vorige delen van Killzone was je vooral bezig met recht-toe-recht-aan al schietend door de levels rennen. In Shadow Fall kun je gevarieerder spelen – het loont om de omgeving te ontdekken en om stealth mode te gebruiken. Wie dus bang is dat Shadow Fall een herhaling wordt van Killzone 3 kan opgelucht ademhalen: Shadow Fall wordt zeker anders!

Meer nieuws over de multiplayer volgt in de komende weken.

Killzone: Shadow Fall wordt gemaakt door het Nederlandse Guerilla Games en verschijnt exclusief als launch titel voor de PlayStation 4.

En hier is de trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=ezTaAExI-FU” width=”620″ height=”360″]

(Via Gamerant)