FIFA 14 Logo

FIFA 14 ligt op 27 september in de winkels

FIFA 14 wordt levensechter dan ooit. Dat heeft EA aangegeven in hun persbericht en tijdens hun persconferentie. Spelers die denken, bewegen en reageren als topvoetballers, en met dynamische stadions die tot leven komen op Xbox One en op PlayStation 4. Dankzij de nieuwe EA SPORTS IGNITE-technologie wordt de bekroonde gameplay van FIFA 14 naar een nog hoger niveau getild. Deze krachtige nieuwe engine combineert de beste systemen van EA voor rendering, runtime-fysica, animaties, intelligentie, motoriek en online functionaliteit.

Voor de eerste keer ooit kun je de zinderende spanning in het stadion en de allure van de grootste voetbalarena’s ter wereld levensecht ervaren. Vergeleken met de huidige generatie voetballers beschikken de spelers in EA SPORTS FIFA 14 over vier keer meer rekenkracht om beslissingen te nemen, met behulp van professionele instincten zoals realistische reacties, verwachtingen en impulsen. Deze sprong voorwaarts in intelligentie gaat gepaard met innovaties die zorgen voor realistische spelersbewegingen. Elke stap telt met de FIFA 14-functie Nauwkeurige bewegingen; spelers kunnen explosief versnellen en draaien, net als echte voetballers, en daarbij hun overwicht behouden. Het prachtige spel en de atletische kwaliteiten van voetballers komen tot leven met de Elite-techniek die spelers van wereldklasse in elke wedstrijd tentoonspreiden.

“Innovatie is de drijfkracht van ons FIFA-team en dit jaar maken we de technologisch meest geavanceerde sportgame ooit”, zegt David Rutter, uitvoerend producent van EA SPORTS FIFA. “FIFA 14 voor Next Gen-consoles voelt levensecht aan met spelers die een menselijke intelligentie, en menselijke reacties en instincten hebben; spelers die zich bewegen en gedragen als echte voetballers, en stadions die gonzen van de spanning en opwinding.”

FIFA 14 is verbluffend nauwkeurig en ziet er geweldig uit. De wereld in het stadion komt tot leven met de golven van emoties van het nieuwe 3D-publiek dat reageert op alles wat er op het veld gebeurt. Spelers zijn zich bewust van de wedstrijd en weten wat er moet gebeuren in bepaalde situaties: hun gevoel van urgentie neemt toe naarmate de wedstrijd vordert en er een doelpunt nodig is. Ze haasten zich om een vrije trap, hoekschop of doeltrap te nemen als de tijd begint te dringen.

Spelers in FIFA 14 kunnen intelligente beslissingen nemen en net zo snel reageren als echte voetballers. Alle 22 spelers op het veld beschikken over de instincten van een prof om te reageren op het spel om hen heen, net als topspelers. Spelers bewegen instinctiever met de bal, anticiperen op tackles door over uitgestoken benen te springen, gebruiken hun schouders en armen om aanvallers van de bal af te houden of klappen op te vangen en draaien hun lichaam weg om tegenstanders van zich af te laten glijden. Verdedigers anticiperen op acties om tegenstanders van de bal te zetten en passes te onderscheppen, en vertragen aanvallers door hun arm vast te houden of te klemmen.

EA SPORTS FIFA 14 nu te reserveren

Met 10 keer zoveel diepte en details in de animaties bootst EA SPORTS IGNITE de dynamische bewegingen en de biomechanica van de beste sporters ter wereld levensecht na. Met de functie Nauwkeurige bewegingen kunnen spelers zich schrap zetten, wenden, keren en kappen, en met elke stap explosief versnellen. De natuurgetrouwheid van de bewegingen heeft een geweldig effect op de gameplay. Spelers voelen stabieler, leniger en sterker aan. Ze kiezen hun momenten voor een actie door hun voeten specifiek neer te zetten en ermee af te zetten. Daarmee krijgen spelers in FIFA 14 dezelfde levensechte bewegingen als profvoetballers. FIFA 14 maakt optimaal gebruik van de kracht en het geheugen van de nieuwe consoles. De game biedt ook Elite-techniek: honderden nieuwe skills, waaronder nieuwe typen schoten, zoals zijwaartse volleys, van richting veranderde ballen en directe uithalen, en nieuwe typen passes, zoals kaatsballen, passes over het hoofd, en effect- en lobpasses. Er zijn honderden nieuwe acties, bijvoorbeeld de bal aannemen op snelheid, snel wegdraaien bij verdedigers, schieten terwijl je uit balans bent, en nog veel meer; allemaal mogelijk als gevolg van de enorm toegenomen geheugencapaciteit van de nieuwe consoles.

FIFA 14 wordt ontwikkeld door EA Canada en wordt het komende jaar wereldwijd uitgebracht voor Xbox One en PlayStation 4. FIFA 14 komt ook uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3, Windows PC, Nintendo Wii, Nintendo 3DS, PlayStation Vita, PlayStation 2, PSP. De game is vanaf 27 september wereldwijd verkrijgbaar.

http://kijk-online.com/e3-fifa-14-is-levensechter-dan-ooit/