PlayStation 4.1

Uiterlijk van de PlayStation 4 bekend

Eindelijk is het zover. We weten het uiterlijk van de PlayStation 4 en meer. Vannacht tijdens Sony’s persconferentie liet Sony het uiterlijk van de PlayStation 4 zien en hadden meer in petto. Wat dan? Lees verder.  Er is namelijk nieuwe informatie naar buiten gebracht waar je als consument wel blij van wordt en waar Microsoft misschien niet zo blij van wordt. Wat dan? Simpel. De PlayStation 4 gaat namelijk 399 euro kosten, zal geen DRM aan fysieke games en geen online check hebben. Misschien wat minder leuk nieuws voor de mensen die het gewend zijn om gratis online te gamen op de PlayStation 3. Dit is niet meer het geval bij de PlayStation 4. Je kunt dan alléén online gamen met een betaalde abonnement van PlayStation Plus. Een abonnement kost 5 euro per maand en daarbij krijg je ook nog eens een PS4-titel gratis per maand. Als je bij launch de PlayStation 4 koopt met een PlayStation Plus abonnement krijg je DriveClub gratis.

Entertainment op je PlayStation 4

Er is meer. Want ook Sony duikt de entertainment wereld in op de PlayStation 4. Er komen namelijk verschillende films en televisieseries beschikbaar van Sony Pictures. Vind je bijvoorbeeld muziek leuk dan is er naast Video Unlimited ook Music Unlimited beschikbaar als app. Er zullen in de toekomst wel meer apps verschijnen hebben wij zo het idee.

Gaikai

Last but not least moeten we het nog even hebben over Gaikai, Sony’s cloudservice. Sony heeft op de Persconferentie verteld dat deze service pas in 2014 verschijnt. Wanneer weten we nog niet precies. We houden je op de hoogte mochten we meer komen te weten hierover. Oh ja voor we het vergeten. De PlayStation 4 verschijnt eind van het jaar in Europa. Een precieze datum is er nog niet.

Nou wat vind jij nu we de prijzen van beide consoles weten. Nu we weten dat Sony eigenlijk een dikke middelvinger naar Microsoft opsteekt in de vorm van geen DRM en geen online check. Heb jij je keuze nu al gemaakt? Laat het ons eens weten.

PlayStation 4.2