Dutch Comic Con is zaterdag 28 en zondag 29 maart in de Jaarbeurs Utrecht

Op de Dutch Comic Con zijn op zaterdag 28 en zondag 29 maart de grootste gamemedia van het land te vinden die samen zorgen voor een walhalla voor gamers. Zo zijn Nintendo, Activision, Power Unlimited, Gamer.nl en InsideGamer.nl allemaal ruimschoots vertegenwoordigd om bezoekers een ultieme game-ervaring te bezorgen.

Nintendo:

Game-gigant Nintendo is aanwezig op Dutch Comic Con 2015 met hun eigen stand. Bij deze stand zijn de meest recente titels te spelen zoals Super Smash Bros. for Wii U, The Legend of Zelda: Majora’s Mask en Monster Hunter 4 Ultimate.

Call of Duty-bus:

Videogamesuitgever Activision heeft een unieke bus op de beursvloer geparkeerd, waarin je hun grootste hit kunt spelen: Call of Duty: Advanced Warfare. In deze unieke game-bus zijn heerlijke gamestoelen aanwezig plus beeld en geluid van topklasse. Hierdoor kun je optimaal genieten van deze mega shooter-hit.

15 seconds of fame:

InsideGamer filmt tijdens Dutch Comic Con voor hun gelijknamige tv-programma op Veronica televisie. InsideGamer is een programma waarin je de belangrijkste topgames van het moment, belangrijke game events en alles wat gaming cool maakt ziet. Daarnaast kunnen bezoekers van achter de originele InsideGamer desk zelf een review van een game opnemen, een filmpje dat vervolgens op hun Facebook geplaatst kan worden.

Back in time:

Power Unlimited biedt in samenwerking met Magix Buttons een unieke game-ervaring op onze gamegeschiedenis. Zij bieden een aantal heldhaftige comic games aan. Er zijn diverse titels van Batman, X-Men, Spider-Man en andere superhelden te spelen. Power Unlimited en Magix Buttons presenteren op een unieke ‘consolewall’ verschillende consoles van 30 jaar gamegeschiedenis zoals de Mega Drive, SNES en Dreamcast, tot en met de PS2, Sega Saturn en de Xbox 360.

Cosplay contest:

Op het hoofdpodium vindt een speciale cosplay wedstrijd plaats, mogelijk gemaakt door 2K Games en Borderlands: The Handsome Collection. Voor winnaars liggen speciale game-pakketten en een professionele foto-shoot klaar.

Dutch Comic Con

Het van oorsprong Amerikaanse event Comic Con vindt voor de allereerste keer plaats in Nederland: Dutch Comic Con! In het weekend van 28 en 29 maart wordt de Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een waar popculture-paradijs voor liefhebbers van comics, films, games, stripboeken, boeken in het Young Adult-genre, cosplay, sciencefiction, fantasy, cartoons én alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen. Op Dutch Comic Con staat popcultuur in de breedste zin van het woord centraal.

Tijdens de beurs zijn er meet & greets met bekende acteurs, gerenommeerde tekenaars, beroemde cosplayers, de nieuwste films in een heuse bioscoop en mooie memorabilia zoals de originele General Lee uit The Dukes of Hazard, de DeLorean uit Back to the Future en de Batmobile uit 1966. Je kunt bovendien de laatste games uitproberen en er staat een enorme markt waar van alles te koop is van comics tot games en van figurines tot DVD’s.

Kijk voor meer informatie over de acteurs, cosplayers, tekenaars en memorabilia op: http://www.dutchcomiccon.com/gasten

Tickets:

Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart of een weekendkaart. Met een weekendkaart heeft een bezoeker zowel op zaterdag als zondag toegang tot het terrein. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene mee.

In de voorverkoop gelden onderstaande prijzen:

  • Dutch Comic Con – Day ticket zaterdag (alleen geldig op zaterdag 28 maart 2015) – € 17,50
  • Tickets optreden Misfits – zaterdagavond van 20:00 tot 22:00 uur: € 15,-
    Dutch Comic Con – Day ticket zondag (alleen geldig op zondag 29 maart 2015) – € 17,50
  • Dutch Comic Con – Weekend ticket (Dit ticket is het hele weekend geldig) – € 30,-

Op 28 en 29 maart kost een dagkaart € 20,- en een weekendkaart € 35,-.

Openingstijden beurs:

Zaterdag 28 maart: 10:00 tot 18:00 uur. Het avondprogramma vindt plaats van 18:00 tot 23:00 uur.
Zondag 29 maart: 10:00 tot 17:00 uur

Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Voor meer informatie: www.dutchcomiccon.com.