Dune 2

Dune 2, één van de grootste Rts games ooit

Wellicht zullen enkele gamers het hier niet mee eens zijn. Toch als we veel gamers vragen wat ze de beste Rts game ooit vinden dan komt de naam Dune 2 toch regelmatig voorbij. Na Dune 2 kwamen er genoeg varianten hierop, en dit zijn niet de kleinste. Varianten waaronder Command & Conquer serie en Warcraft! Dat moet toch genoeg mensen als muziek in de oren klinken.

Dune 2, kies je huis

Het gevecht in Dune 2 draait om drie planeten/huizen, namelijk: Atreides (Blauw), Harkonnen (Rood) en Ordos (Groen). Alle 3 hebben ze hun eigen sterke en zwakke punten. Toch als je eerlijk bent waren de Harkonnen toch wel het sterkst. Dit alleen omdat ze een sterke aanval hadden met goede soldaten.

Alles draaide om het vernietigen van je tegenstander en zoveel mogelijk te “Harvesten”. Door te harvesten kreeg je namelijk geld, en met dit geld kon je natuurlijk weer uitbreiden. Tijdens het harvesten had je natuurlijk ook een leuke vijand, namelijk: The Sandworm. Persoonlijk kan ik jullie vertellen dat ik hierom genoeg heb lopen vloeken. Soms kon een Sandworm een omkeer zijn tijdens een gevecht.

Dune 2 kwam uit in 1992 en draaide op DOS. Dune 2 was ontwikkeld door Westwood Studios.

  • KrisKickass

    Wat een heerlijke RTS game was dit! Voor de echte die-hard fan is deze nu ook via een web based (HTML5) versie te spelen op: play-dune.com

    • Thnx 4 the tip! Ga het zeker checken. Echt een geweldige game, en veel tijd ingestopt!