Duitsland gaat het WK winnen volgens EA

Volgende week donderdag begint het Wk dan eindelijk

EA heeft vandaag voorspeld dat Duitsland de 2014 FIFA World Cup Brazil gaat winnen. Met behulp van de bekroonde voetbal-engine van EA SPORTS, de motor van EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 heeft EA de 2014 FIFA World Cup gesimuleerd. Alle 32 teams zijn getest onder dezelfde omstandigheden waarmee ze de komende weken in Brazilië te maken krijgen. Uit de test kwam dat Duitsland met 2-1 van Brazilië wint, in de verlenging, op 13 juli in het Estádio do Maracanã. Daarmee pakt het land voor de vierde keer de FIFA World Cup-titel. Duitsland is dan ook meteen het eerste Europese land dat de FIFA World Cup op Zuid-Amerikaans grondgebied wint. Vier jaar geleden voorspelde EA SPORTS dat Spanje het toernooi zou winnen. Als je het niet eens bent met het voorspelde resultaat, kun je zelf voorspellingen doen voor de FIFA World Cup met behulp van het nieuwe interactieve schema van EA SPORTS FIFA World Cup, hier te vinden. Als je het toernooi gewoon wilt volgen, kun je het schema van de EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil ook afdrukken. Je vindt het hier.

EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil, de officiële game van het WK, heeft de volgende resultaten voorspeld:

  • Wereldkampioen: Duitsland
  • WK-finale: Duitsland 2 – Brazilië 1 (verlenging)
  • Winnaar Gouden schoen: Neymar da Silva Santos Júnior (Brazilië), 6 doelpunten
  • Winnaar Gouden bal: Neymar da Silva Santos Júnior
  • Mooiste doelpunt: Andrés Iniesta tegen Engeland

In de simulatie van EA SPORTS was de finale zelf een sensationele wedstrijd waarin Brazilië aantrad tegen Duitsland, een herhaling van de WK-finale van 2002. De Braziliaanse samba-mannen begonnen indrukwekkend. Ze walsten over Duitsland heen met hun techniek, snelheid en vloeiende voetbal. De vroege druk van Brazilië betaalde zich uit toen Neymar ruimte vond achter de Duitse verdediging en oog in oog met Manuel Neuer geen fout maakte. Met zijn doelpunt werd hij meteen topscorer van het toernooi (6 doelpunten). Maar de veerkrachtige Duitsers gaven niet op en begonnen langzaam in hun spel te komen. Laat in de wedstrijd maakte Per Mertesacker gelijk voor Duitsland met een keiharde kopbal uit een prachtige hoekschop van Mesut Özil. De Braziliaanse hoop op een sprookje spatte in de verlenging uit elkaar toen invaller Miroslav Klose als eerste op een afvallende bal reageerde en van dichtbij scoorde. Daarmee schoot hij zichzelf de geschiedenisboeken in als topscorer aller tijden van de FIFA World Cup (16 doelpunten). Met de overwinning haalde Duitsland zijn vierde WK binnen.

Op weg naar de titel van de FIFA World Cup won Duitsland in de kwartfinale nipt met 2-1 van Argentinië en in de halve finale tegen regerend kampioen Spanje kwam het tot strafschoppen. Het werd 5-4. Brazilië kwam onderweg naar de finale terug van een achterstand in de strafschoppenserie tegen Uruguay (4-3) en won met 1-0 van Portugal in de halve finale. Neymars goal vlak voor tijd maakte het verschil.

  • Ze hebben nederland zeker niet mee laten doen 😉