Playstation 4 krijgt waarschijnlijk een nieuwe controller

De nieuwe controller zal totaal niet op de huidige DualShock lijken

Sony zegt dat ze nogmaals gaan proberen de DualShock te gaan ruilen voor een nieuwe controller. Toen Sony in 2006 een banaan-vormige controller introduceerde voor de Playstation 3 waren de reacties in het algemeen negatief. De befaamde DualShock-controller die nu al zo’n 16 jaar in de handen zijn van de Playstation-gamers, moet nu toch wel vervangen worden, zegt Sony.

Waarschijnlijk gaat Sony het dus opnieuw proberen om een nieuwe controller te introduceren. Een belangrijke gamestudio die momenteel aan het werken is aan een game voor de next-generation Playstation, heeft laten weten aan een gamesite dat er een gloednieuwe Playstation-controller aankomt. Deze controller zal maar bar weinig weg hebben van de DualShock. Zo zou de interface meer weg hebben van een PS Vita, wat betekent dat er misschien een touch screen zal komen. Ook waren er geruchten over biometrische technieken, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om je hartslag op te meten tijdens het gamen.

Of het nieuws echt zo is, zal binnenkort duidelijk worden. Volgens dezelfde bronnen zal de controller, met codenaam Orbis binnen enkele weken geïntroduceerd worden. We houden het nieuws voor je in de gaten!